• DOLAR 32.421
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2441.32
  • ...
AYM`den YSK`yı Hiçe Sayan Talep
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anayasa Mahkemesi, CHP`nin Ankara adayı Mansur Yavaş`ın seçimlere hile karıştığı iddiasıyla açtığı dava için ek belge istedi. Anayasa`da YSK kararlarının denetlenemeyeceği açıkça belirtilmesine rağmen AYM`nin bu talebiyle, Yavaş`ın başvurusunu görüşeceğinin sinyalini verdi. Bu girişim YSK kararlarının tartışmaya açılması anlamına da geliyor.

BELGE TALEP ETTİ

Yavaş`ın, seçimlere `hile karıştığına` yönelik yaptığı başvuruyu değerlendiren AYM, YSK`dan Yavaş`ın yaptığı itirazların reddine ilişkin gerekçeli kararların istenmesine karar verdi. YSK`nın Anayasa Mahkemesi`ne talep ettiği gerekçeli kararları teslim ettiği öğrenilirken, Mansur Yavaş da AYM`ye bir ek dilekçe verdi.

KILIÇ KATILMIYOR

AYM`nin başvuruyu inceledikten sonra öncelikle başvurunun esasını görüşüp görüşmeyeceği konusunda, yani `kabul edilebilirlik` konusunda bir karar vereceği ve YSK`nın kesinleşen kararlarına karşı AYM`ye başvuru hakkı olup olmadığını tartışması bekleniyor. AYM`nin bu tavrı, YSK`nın tescil ettiği Ankara seçim sonuçlarını da tartışmalı hale getirecek.

AYM kaynakları, Başkan Haşim Kılıç`ın, Yavaş`ın başvurusu ile ilgili kararı verecek bölüm toplantılarına katılma yetkisinin olmadığına dikkati çekti.

Kaynak: Yeni Şafak 

Bu haberler de ilginizi çekebilir