• DOLAR 32.574
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2457.695
  • ...
Bingöl'de boşaltılan köy yerleşime açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Kiğı’da hayvancılığı canlandıracak mera ve doğasıyla geniş alanlarının değerlendirilmesi için yapılan yerleşim girişimleri, Kaymakamlıkça olumlu görüldü.

1994 yılından beri yerleşime kapalı olan Kiğı’nın Çomak köyü, çözüm süreci ile beraber yeniden yerleşime açılıyor. İlçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta olan Çomak köyünden olup Kiğı’da ikamet eden Nuri Özün, Bekir Bulut ve İmam Can, köylerine yol yapılması halinde yeniden köylerine dönüp hayvancılık yapmak istediklerini dile getirdiler.

Konu hakkında konuşan Nuri Özün, Çomak'ın coğrafik olarak geniş merası içinde geçmişte binlerce hayvan barındığını söyledi. 1994 yılında güvenlik gerekçesiyle boşaltılan köye çözüm süreci ile beraber yeniden dönmek isteklerini Kaymakamlığa bildirdiklerini söyledi.

Kiğı’nın Tunceli ile sınırında olan Çomak köyü ve mezraları, geçmişte hayvancılığın pilot bölgesi olduğunu belirten Özün, “Köy yolunun 3 kilometresi bozuk. Bu bölüm yapılırsa ulaşıma açılabilir ve bizler de köyümü yeniden canlandırmak istiyoruz.” dedi.

Kaymakam Safitürk: "Üretim yapacaklara yardımcı olacağız”
Kiğı Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk ise, köyde yaşayan ve üretim yapmak isteyenlere destek olacaklarını belirtti.


 

Safitürk, "Köyde yaşıyor, tavuk beslemiyor, inek, keçi, koyun beslemiyorsan, tarım ekmiyorsan olmaz. Kiğı’da 500 memur var. Bizler yumurtamızı, yoğurdumuzu köyden almak isteriz ama üreten yok. Köylü tembellik yapıyor, köylü üretim yapmalıdır, Çomak köyüne mühendis göndereceğiz, yolun durumu hakkında bize rapor yazacak biz de gerekeni yaparız." diye konuştu.  (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir