• DOLAR 32.443
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2442.068
  • ...
Kuran`ı güzel okuma yarışması finali yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Kuran-ı Kerim’i güzel okuma yarışması Türkiye finali, Merinos Kültür Merkezinde yapıldı. Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesinden yarışmaya katılan Muhammet Cevat Karabıyık, rakiplerini geride bırakarak birinci oldu.

Hakkari, Bayburt, Malatya, Rize, Konya, Bilecik, İzmir, Tekirdağ, İstanbul-Çekmeköy ve İstanbul-Fatih bölge birincileri, Kur`an-ı Kerim`den belirlenen surelerin bazı bölümlerini okudu.

Bursa Müftüsü Mehmet Emin Ay`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle süren etkinlikte, dua edildi ve Bursa İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından ilahiler seslendirildi.

Yarışmada birinciliği, Bayburt bölgesinden Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Cevat Karabıyık elde etti. Rize bölgesinden Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ömer Faruk Akkaya ikinci, Tekirdağ bölgesinden İzmit Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Adem Arslan da üçüncü oldu.

Dereceye giren öğrencilere birer altın, tablet bilgisayar ve kol saati verildi. Bursa Büyükşehir, Yıldırım ve Osmangazi belediyeleri de yarışmacıları ödüllendirdi.

Etkinlikte, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici, Vakıflar Bölge Müdürü Mürsel Sarı, okul idarecileri ve vatandaşlar hazır bulundu.

Burada konuşan Vali Karaloğlu,“10 ayrı bölgeden, kendi bölgelerinde birinci olan yavrularımız, bugün burada yarıştılar. Onların hepsi zaten birer birinci, kendi bölgelerinin birincisi. Biz onların hepsini onur ve gurur içerisinde kutluyoruz. Kur`an-ı Kerim`in güzel okunması ve yazılması noktasında bizim medeniyetimizde hep daha iyisi için bir yarış olmuştur. Bugün de o güzel yarışlardan bir tanesi oldu. Ben bu yavrularımızı yetiştiren anne ve babalarını, öğretmenlerini kutluyorum.” dedi.

Yarışmada birinci olan, Muhammet Cevat Karabıyık’a birincilik plaketini de veren Vali Karaloğlu, yarışmaya katılan tüm öğrencileri tek tek kutlayadı.  (Zeki Aras - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir