• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İzmir`de Siyer Sınavı Heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR – Türkiye’de her yıl gerçekleştirdiği Kutlu Doğum programlarıyla milyonları biraraya getiren Peygamber Sevdalıları Platformu bir etkinliğe daha imza attı. Platform, kutlu doğum ayı münasebetiyle Müslümanları Kutsal Topraklara götürmek amacıyla umre ödüllü siyer sınavı düzenledi. Sınavın yapıldığı duraklardan birisi de İzmir oldu.

İzmir merkezde ve Aliağa, Menemen ilçelerinde düzenlenen Umre Ödüllü Siyer Sınavına yüzlerce kişi katıldı. Sınav İzmir merkezde Anadaolu İmam Hatip Lisesinde yapıldı. Sabah saatlerinden itibaren sınavın yapılacağı okula gelen katılımcıların heyecanları gözden kaçmadı.

İki kategoride yapılan sınavda sorular, İdris Şimşek’in “İki Çarpı İki=Dört Peygamber Efendimizin (sav) Örnek Hayatı” adlı kitabı ile Muhammed Emin Yıldırım Hoca’nın “Peygamberimiz(sav)’i Sahabe Gibi Sevmek” kitabından soruldu.

Katılımcılar, sınava iki aya yakın bir sürede hazırlandıklarını belirttiler. Bazı katılımcılar sorulan soruların zor olduğunu dile getirirken bazıları ise soruları çözerken zorlanmadıklarını söylediler.

Bu tür sınavların Hz. Peygamber’in tanınmasında ve mesajının anlaşılmasında çok önemli bir katkı sunduğunu vurgulayan yarışmacılar, bu sene sınav için esas alınan kitapların içerik olarak çok iyi ve faydalı olduğunun altını çizerek  Peygamber Sevdalıları Platformuna bu sınavı düzenlediği için teşekkür ettiler.

Siyer sınavında ilk 50’ye girmeye hak kazanan katılımcılar umreye gönderilirken; il bazında dereceye girenlere ise çeşitli ödüller verilecek.

  (İlyas Yıldız – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir