• DOLAR 32.512
  • EURO 34.94
  • ALTIN 2430.764
  • ...
Viranşehir`de siyer sınavına yoğun katılım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde kutlu doğum siyer sınavı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün okul talebini olumsuz karşılamasına rağmen yoğun bir katılımla gerçekleşti. Sınav Kale Mahallesi Eski PTT caddesinde bulunan Final dershanesinde yapıldı.

Sınava ilginin fazla olmasından dershane tarafından tahsis edilen derslikler yetersiz kaldı. Dersliklerin yetersiz kalmasından dolayı yeni derslikler tahsis edilirken bazı öğrencilerde mescit ve koridorda sınava katılmak zorunda kaldı. 
Başka faaliyetler için okul tahsis ettiği halde siyer sınavı için okul tahsis etmeyen Viranşehir Milli Eğitim Müdürünün tavrını kınayan Cami-Der Başkanı Mehmet Kaya sınav için kapılarını kendilerine açan Final Dershanelerine teşekkür ettiklerini ifade etti.

Cami-der yönetim kurulu üyesi Mehmet Acet ise ” Mili Eğitim Müdürünü ve onu yönlendirenleri şiddet ile kınıyorum. Okullar KDSS için tahsis edilmezken her gün düğünlere, nişanlara başta olmak üzere birçok kurum ve derneğe veriliyor. Gördüğünüz gibi sınavı dershanede yapıyoruz. Allah dershane idarecilerinden razı olsun.” dedi.

Tüm engelleme çabalarına rağmen sınava yoğun bir katılımın olduğu gözlendi. 

(Sabri Acet-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir