• DOLAR 32.571
  • EURO 34.993
  • ALTIN 2441.78
  • ...
İstanbul`da Kutlu Doğum Siyer Sınavı Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Peygamber Sevdalıları Platformu’nun bul yıl 3`üncüsünü düzenlediği Kutlu Doğum Siyer Sınavı (KDSS), büyük bir heyecanla yapıldı. Bu sene iki kategoriden oluşan sınavda birinci kategori 15 yaş altı, ikinci kategori ise 15 yaş üstü olarak belirlendi.

Avrupa yakasında Başakşehir Nurettin Topçuoğlu İlköğretim Okulu’nda yapılan KDSS’ye bayanlar ve erkekler ayrı ayrı sınıflarda sınava girerken, 15 yaş altı ikinci kategoride yer alanlarda ayrı ayrı sınıflarda sınava girdi. İki saat devam eden sınavda katılımcılara 100 soru soruldu.

Heyecanlı oldukları gözlenen katılımcılardan bazıları sorularımızı cevaplandırdı. Sınava genel anlamda iyi hazırlandıklarını belirten katılımcılar, bu sınavı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformu’na teşekkür etti.

İşte sınava katılanların duygu ve düşünceleri:

Suat Işık: İkitelli Hayır-Eli Derneği vasıtası ile bu sınava katıldım. Peygamber sevdalılarının düzenlediği sınava güzel bir şekilde hazırlandım. Çok istekliyim inşallah kazanırım. Umre’yi kazanıp mukaddes topraklara ayak basmak istiyorum. Sahabelerin gezdiği o yerlerde ben de dolaşmak istiyorum. İnşallah kazanıp biz de Umreye gideriz.

Erol Kalapçı: Siyer sınavına Kayaşehir’den katılıyorum. İnşallah sınavda başarılı olup kazanırım. Bütün samimiyetimle söylüyorum Umreye gitmeyi çok istiyorum. Allah’ın izni ile nasip olursa mübarek beldelere gideceğim.

Sınava katılan başka bir Peygamber sevdalısı ise şöyle konuştu: Allah bu sınavı düzenleyenlerden razı olsun. Buraya katılmak başlıca bir güzellik, amacım buraya katılan herkes gibi başarılı olup Umreye gitmektir. Rabbim bu sınavı bütün Müslümanlar için hayırlı kılsın.

Ramazan Ensar: Peygamber Sevdalıları Platformu’na bağlı 17 dernekten biri olan Erdem-Der olarak biz de İkitelli’de bu sınava katılıyoruz. Bu yıl Kutlu Doğum etkinliği ve siyer sınavını güzel bir şekilde tamamlamış bulunmaktayız. Bu sınavdaki asıl amacımız Peygamberimizi sadece sınavla tanıtmak değil, tanıtırken anlamaktır. Anlatırken de, mesajını, ulaştırmak istediği insanlarımıza, kendimize ve toplumumuza ulaştırmaktır. Biz bu işleri yaparken ibadet aşkıyla yapıyoruz. Bunun sevabını sadece Allah’tan beklediğimizden dolayı hamdolsun bu coşkuyu içimizde hissediyoruz.

Bu etkinliğe dayalı uğraşımızın da boşa gitmediğini sınava katılanların yüzlerinde görüyoruz. Allah’a hamdolsun sınavımızı başarı ile sürdürüp tamamladık. Katılımlar da arzu edip istediğimiz seviyelere gelmiş durumda, her yıl katılımın artması bize bir sonraki yıl için umut oluyor. Bu umut ile beraber çalışma azmimiz daha da güçlü oluyor. Bu sınavda emeği geçen herkesten Allah razı olsun.  (Enes Durmaz-Erkan Yavuz / İLKHA)

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir