• DOLAR 32.576
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2435.713
  • ...
`Netenyahu Halkı Toplu İntihara Sürüklüyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

israil Başbakanı Binyamin Netenyahu ve hükümetinin başına buyruk hareketleri ve kibri sadece İslam dünyasında değil aynı zamanda ülke içinde de tepkilere yol açıyor. Kadima Partisi Başkanı Tzipi Livni, başbakanın ve hükümetin ülkeyi dünyadan soyutladığını ve halkı yalnızlığa ittiğini, bunun sonucunda halkın 2. Yüzyılda Masada`da olduğu gibi toplu intihara kalkışmasının söz konusu olabileceğini vurguladı. Livni, İsrail`in ortamı yumuşatmak için Barış Süreci`ni harekete geçirmesi gerektiğini belirtti.

İsrail Kadima Partisi Başkanı Tzipi Livni, işgal devletinin başbakanı Binyamin Netenyahu ve hükümetine saldırarak İsrail`i Masada tarzı toplu intihara sürüklemek ve dünyadan tecrit etmekle suçladı.

Livni İbrani radyosuna yaptığı açıklamalarda hükümet sorumluluklarından kaçıyor, dedi. Ardından şöyle ekledi: ‘Tüm dünya bize karşı. Bu azledilmişliğe karşı koyabilmek için yapabilecek bir şeyimiz yok. Hükümet halkı, 2. Yüzyılda tarihi Masada mevkiinde Yahudi devrimcilerin yaptığı gibi (düşman tarafından öldürülmemek, kadınlarının tecavüz edilmesini önlemek için toplu intihar etmişlerdir) yok olmaya sürüklüyor.

Masada`nın hikayesi

Livni, "şu an İsrail`deki mevcut durumu vasfetmek için Ölü Deniz yakınındaki Masada mevkiinde olanlara benzetmekten daha iyi bir yol bulunmaz" diyor

Tarihte Masada`da olanların hikayesi şöyle anlatılır: ‘O dönem (ikinci yüzyıl) Kudüs`ün yerle bir olmasından sonra Yahudilerden kadın, erkek, çocuk kurtulan yaklaşık 1000 kişi Kral Hordos`un dağın tepesindeki sarayına sığınır. Masada Kalesi`ni güçlendirirler. Romalıların kendilerini kaleden kovma girişimlerine karşı 3 yıl dayanırlar. Sonunda Romalılar dağın tepesine çıkıp kaleyi basınca kaleye sığınmış olan Yahudilerin, çocuklarının ve eşlerinin ölümü seçtiklerini, kölelik boyunduruğu altına girmek yerine intihar etmeyi tercih ettiklerini görürler.

Livni, Arap dünyasındaki durumları yatıştırmak, Mısır ve Türkiye ile ilişkileri iyileştirmek için İsrail`in bölgede barış sürecisi ilerletmesi gerektiğine işaret etti.

Kadima Partisi başkanı bölgede ‘radikal unsurların` –kendi ifadesi- ortalığı daha da kızdırmak için İsrail-Filistin çekişmesini kullandığını, kendisinin İsrail`in zayıflık ve tecrit hali yaşadığını hissettiğini belirtti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir