• DOLAR 32.603
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2410.639
  • ...
Kenya`da boru hattı faciası: 120 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kenya`nın başkenti Nairobi`de petrol boru hattında meydana gelen patlamada 120 kişi yanarak hayatını kaybetti. Patlamaya Nairobi endüstriyel bölgesinde Kunga Lunga yolundaki petrol boru hattında yaşanan sızıntı neden oldu.

Sızıntının üzerinden saatler geçmesine rağmen yetkililerce önlem alınmayınca, olayı fark eden gecekondu mahallesi olan Sinai halkı kova ve bidonlarla sızan petrolü toplamaya başladı. Kenya`da operasyonları yürüten bir petrol şirketinin temsilcisi şiddetli patlamanın, petrol boru hattından sızan petrolü toplamaya giden çevre sakinlerinin yaktığı sigaralardan dolayı gerçekleştiğini açıkladı.

Bir mahalle sakini, boru hattında önce bir kaçak olduğunu, sonra insanların benzini almaya çalıştıklarını belirterek, "Sonra büyük bir patlama meydana geldi, alevler ve duman göğe yükseldi." diye anlattı. Boru hattından benzin almaya çalışan insanlar arasında kadınlar ve çocukların da bulunduğu belirtildi.

Kenya`da yayın yapan Citizen Televizyonu, patlamada bir görgü tanığının, 120 kişinin cesedini saydığını aktardı. Capital FM adlı radyo kanalı ise ölü sayısını 150 olarak duyurdu. Ambulans servisinden yapılan açıklamada bazı cesetlerin aşırı yanıklar sebebiyle teşhis edilmesinin hayli zor olduğu vurgulandı. BBC muhabirlerinden Hasan Lali, olay yerinin korkunç göründüğünü, bazı cesetlerden geriye sadece iskeletler kaldığını söyledi.

Kenya`da 2009`da devrilen bir tankerdeki benzini almaya çalışan 122 kişi şiddetli bir patlama meydana gelmesiyle hayatını kaybetmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir