• DOLAR 32.25
  • EURO 34.69
  • ALTIN 2400.624
  • ...
Van`da PKK Komutanları Yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Edinilen bilgilere göre; Eski Van Valisi Hikmet Tan`a suikast düzenleyen ve PKK komutanlarının da içinde bulunduğu 4 kişi istihbarat ve terörle mücadele şubesince yapılan operasyonda yakalandı.

4 PKK Mensubu Yakalandı

Van Valisi Münir Karaloğlu tarafından Van Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi`nde düzenlenen basın açıklamasında; Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Ekipleri`nce gerçekleştirilen ve aralarında 4 PKK mensubunun silahlarıyla birlikte yakalandığı ve bunlara yardım eden 9 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

Vali: "Bahoz`un Yakın Adamı Yakalandı

Vali Karaloğlu açıklamasında; M. S. A. N. G. ve S. G. adlı PKK mensuplarının sansasyonel eylem yapmak için keşif faaliyetlerinde bulunurken gözaltına alındığını belirtti. Karaloğlu; yakalanan PKK mensuplarından sahte kimlikli M.S.A.`nın örgütün üst düzey yöneticisi ve Suriye Uyruklu Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin`e yakın bir isim olduğu belirtildi.

Eski Van Valisine Suikast Yapan Kişi

Yakalanan PKK mensuplarının eylemlerine değinen Van Valisi Münir Karaloğlu; M.S.A.`nın 1998 yılında Ordu Evi önünde askeri araca yapılan saldırı ile Vali Hikmet Tan`a yapılan bombalı saldırıda bizzat bulunduğunu belirtildi. İskele Caddesi`nde bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ile Askeri Lojmanların çevresinde kiralık bir otomobille keşif yaparken yakalanan M.S.A.`nın 14 yıldan beri örgüt içinde bulunduğu, 1998 yılında 1 kişinin öldüğü Ordu Evi önünde askeri araca yapılan saldırı ile 3 kişinin hayatını kaybettiği 24 kişinin de yaralandığı Vali Hikmet Tan`a yapılan bombalı saldırıyı gerçekleştiren ve örgütte üst düzey bir sorumlusu olduğu açıklandı.

Vali Karaloğlu "Çocuklarınıza Sahip Çıkın"

Karaloğlu, PKK üyeleri tarafından dağa çıkarılan gençlerin anne ve babalarına çocuklarına sahip çıkmaları çağrısında bulunarak; "Biz burada sizin aracılığıyla anne ve babalara özellikle anneler çağırıda bulunuyoruz." diyen Karaloğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çocuklarına sahip çıksınlar. Biz gecemizi gündüzümüze katmış. Çocuklarını daha iyi yetiştirsin daha iyi insan olsun daha vatandaş olsun diye mücadele veriyoruz. Onlarda çocuklarına sahip çıksınlar sahip olsunlar bu terör baronlarının bu terör ağalarının sefahatleri devam etsin elde ettikleri statüleri devam etsin diye çocuklarını heder etsinler. Biz onların çocuklarına her türlü yardımı yapmaya onları en iyi şekilde eğitmeye ve iyi bir vatandaş bir insan olmalarını için mücadele etmeye hazırız. Onlarında bize destek olsunlar inşallah. Bu beladan bu toplum kurtulacak. Ama bu beladan kurtulmak için toplumun birlik ve beraberliğine dayanışmasına ihtiyacımız var. Özellikle annelerin ve babaların bizimle dayanışmasına ihtiyacımız var."

Gözaltına alınan PKK`lilerden iki tanesinin sahte hırsızlık ihbarı ile polise pusu kuranların olduğunu söyleyen Karaloğlu, "Bunlardan birisi bizzat 155 arayıp ihbarı yapan kişi. İhbardan sonra bizim asayiş şubedeki arkadaşları pusuya düşüren ve silah kullanan şahıslar. İkisi de bu ekibin içinde olanlar. O saldırıda bizim polis memurumuzu yaralayanlar. Gözaltına alınan M. S. A. 14 yıldır dağ kadrosunda. Arkadaşların tespitine göre şahsın `Doktor Bahoz` kod adlı Fehman Hüseyin`e yakın örgüt içerisinde üst düzey birisi olduğunu tespit etmiş noktasında arkadaşlarımızın çalışması var." ifadesini kullandı.

Ele Geçirilen Cephanelik

Van Valisi, yakalanan PKK mensuplarıyla birlikte; 4 adet F1 savunma tipi Rus yapımı el bombası. 2 adet uzun namlulu silah ve bunlara ait şarjör. 180 adet fişek. 1 adet uzi marka silah. Bu silahlara ait 5 şarjör ve 70 adet fişek. 1 adet Glock marka silah ve 3 adet şarör. Cep telefonları, radyo. Cep radyosu içine gizlenmiş vaziyette şifrelerin bulunduğu döküman. Şahısların üst aramasında 5 bin 755 Türk Lirası ve 1500 Euro ele geçirildiğini açıkladı.

Fikret Özkan - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir