• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hakkari Basınından Önemli Gelişmeler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAKKÂRİ - Hakkâri ve İlçelerinde son 24 saat içerisinde meydana gelen ve Hakkâri`den yayın yapan yerel gazete ve haber sitelerinde yer alan önemli gelişmeler.

YÜKSEKOVA AJANS
PKK Sivilleri Kalkan Mı Yapıyor? : Şemdinli İlçesi`nde halkın iki ateş arasında kaldığı saldırıda PKK mensuplarının sivil vatandaşları kalkan olarak kullandığı iddia edildi. Askeri noktalara yapılan saldırıların, sivil vatandaşların olduğu yerlerde yapılması insanları direk asker hedefi yapma olarak yorumlandı. Konuya ilişkin açıklama yapan ilçe sakinlerinde biri; "Dün gece her yerden kurşun yağıyordu. Kimin kime nerde sıktığı belli değildi. PKK`de biliyor hafta sonları düğünlerin olduğu bir vakittir. PKK yaptığı saldırıda kesinlikle bizi düşünmedi ve bizi asker ile polisin önüne hedef yaptı." dedi.

Çağrı TV Yayına Başladı, Mübarek Olsun!: Büyük bir özlemle beklenen Çağrı TV yayın hayatına başladı. Türksat 2A uydusu üzerinden üç kıtada yayın yapacak olan Çağrı TV, İslami içeriği ve yayınlarıyla izleyicisi ile buluştu. Çağrı TV`nin Frekans bilgileri ise şöyle: TÜRKSAT 2A, FREKANS: 12130, SEMBOL ORANI: 27500 POLARİZASYON: V (DİKEY), FEC: 5/6

Gever Akalan`da Şaibeli Yangın!: Hakkâri`nin Yüksekova İlçesi`nde bulunan Akalın Köyü`nde nedeni öğrenilemeyen yangın bir vatandaşın 10 binlik ot bağını küle çevirirken, vatandaş onca emeğinin gitmesini seyretmekten başka bir şey yapamadı.

YÜKSEKOVA HABER
Öğretmenler İlçeyi Terk Etti: Hakkâri`nin Şemdinli İlçesinde dün gece çıkan çatışma sonrası atamaları yeni yapılmış öğretmenlerden bazılarının ilçeyi terk ettiği belirtildi.

Hakkari Valiliğinden Açıklama: Hakkari Valiliği Şemdinli ilçesinde dün akşam PKK` liler tarafından gerçekleştirilen saldırıya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada PKK`lilerin saldırısı sonrası çıkan çatışmada; 1 asker ile 1 polis memuru ile 3 sivil vatandaşın hayatını kaybettiği 6`sı asker 6 vatandaşın da yaralandığı bildirildi. Açıklamada 2 PKK mensubunun silah ve mühimmatlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildiği belirtildi.

YÜKSEKOVA GUNCEL
Askeri Hareketlilik Sürüyor: PKK`liler tarafından Hakkari`nin Türkiye, İran ve Irak sınırında bulunan Şemdinli İlçesi`ndeki Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı`na yapılan saldırı sonrası bölgede askeri hareketlilik üst seviyeye çıktı. Güvenlik güçlerinde kırmızı alarm verilirken, bölgede ise geniş çaplı operasyon başlatıldı. Hakkari Dağ ve Komando Tugayı`ndan kalkan helipoterlerle sınıra sürekli asker ve mühimmat taşınırken, karadan da mayına dayanıklı Kirpi tipi zırhlı araçlar sınıra kaydırıldı. Askeri konvoyun geçişi sırasıda polis ve askerin geniş güvenilk önlemi aldığı konvoyun güvenliğinin de sinyal bozucu jammerlerle sağlandığı gözlendi.

HAKKÂRİ NEWS
3 Vatandaşın Evinde Yas Var: Şemdinli İlçe merkezinde dün gece çıkan çatışmanın izleri bu gün ortaya çıktı. Gün ağardığında bilançonun daha da ağır olduğu ortaya çıktı. 2`si Güvenlik mensubu 5 kişi yaşamını yitirdi. Çatışma sırasından yüzden fazla ev ve iş yeri zarar gördü. Yaklaşık bin kişi olayın yaşandığı bölgede bulunan düğün merasimlerinde mahsur kaldı.
Yaşamını yitiren Tayyar Güreli ile Yiğeni Necati`nin evlerinin yakınına düşen havan topu ile öldüğü iddia edildi. Havan topunun düştüğü noktada bulunan çok sayıda ev ve iş yerinin camların kırıldı. Çatışmanın yaşandığı çarşı merkezinde ise bir çok dükkanının camları yerle bir oldu. Yerde patlamamış roket mermisi ve kan izleri ise herkesi dehşet içinde bıraktı.

HAKKÂRİ POSTA
Çamurlu Kaplıcada Şifa Buluyorlar: Şifa bulmak için kaplıcaya gelen erkekler açıkta, kadınlar ise derme çatma bezlerle kapattıkları alanda suya girebiliyor. Vatandaşlar, kaplıcalara tesis yapılacak günü hasretle bekliyor.

Hakkâri`de Başıboş İnek Sorunu: Hakkari`de başıboş gezen hayvanlar, yolları işgal ederek trafiğin aksamasına ve mezarların tahrip olmasına sebep oluyor.

Öğrenciler Hakkari Üniversitesi`ni Tercih Etti: Hakkari Üniversitesi`ne ÖSYM tarafında ayrılan bin 70 kontenjana 993 öğrenci yerleşti. Yerleşen öğrenciler Hakkari Belediye dersliklerinde kayıtlarını yaptırmaya devam ediyor. Kayıtlar cuma günü sona erecek. En fazla tercih yapan bölgeler ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi oldu. Diğer kısım ise ülkenin diğer bölgelerinden oluşuyor. Özellikle Afyonkarahisar, Muğla, Uşak, Aydın, Tekirdağ, Tokat ve Trabzon illerinden tercih yapan öğrenciler ilk sıralarda yer alıyor. Hakkari Üniversitesi`nde dersler 19 Eylül Pazartesi günü itibariyle başlayacak. Ek kontenjan yerleştirmeleri ile 2011-2012 eğitim öğretim yılında Hakkari Üniversitesi`ne bin 647 öğrenci yerleşmiş olacak.

YÜKSEKOVADAN
Şemdinlide 15 Kilo Patlayıcı İmha Edildi: Hakkâri`nin Şemdinli ilçesinde yola döşenmiş halde 15 kilo patlayıcı bulundu. El yapımı özel düzenekli patlayıcı güvenlik güçleri tarafından fark edildikten sonra imha edildi.

Düğünü de Kana Buladılar: Hakkâri`nin Şemdinli ilçesinde gerçekleşen ve 2`si güvenlik görevlisi 5 kişinin hayatını kaybettiği kanlı eylem, terör örgütünün yeni dönem saldırı stratejisini gözler önüne serdi.

 

İlk Sevkıyat Yüksekova`dan Yapıldı: Genelkurmay Başkanlığının asker sevkıyatı konusunda aldığı karardan sonra ilk uygulama Yüksekova`da başladı. Yüksekova 21. Jandarma Sınır Tugay Komutanlığına bağlı askerler bu sabah memleketlerine hava yolu ile gönderildi. Yüksekova 21. Jandarma Sınır Tugay Komutanlığında sabah erken saatlerde başlayan hava hareketliliği ile ilçede görev yapan ve teskeresini aldıkları tahmin edilen askerlerin sevkıyatı hava yolu ile yapıldı. Sivil kıyafetlerle helikopterlere bindirilen askerler Van`a sevk edildikten sonra memleketlerine gönderilecek.

HAKKÂRİ HABER TV
Şemdinli`deki Çatışmanın Ardından:
İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Dağ Komando Taburu ve personel lojmanlarına eş zamanlı roketatar ve ağır silahlarla saldırı gerçekleştirdiği belirtilen saldırı sonrası birçok bina ve araçta da hasar oluştu. Toplum Sağlığı Merkezi, İlçe Tedaş Şefliği`nin yanı sıra bazı ev ve araçlardaki hasar günün aydınlatılması ile ortaya çıktı.

Hakkâri`de Patlama Meydana Geldi: Şehrin hangi noktasında olduğu belirlenemeyen patlamanın ardından güvenlik güçleri harekete geçti. Hakkari Valisi Muammer Türker, patlamaya ses bombasının neden olmuş olabileceğini belirterek, "Emniyete bağlı ekipler, patlama yerinde inceleme yapıyorlar. Herhangi bir can veya mal kaybı olmadı" dedi. (Saim Yüksek - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir