• DOLAR 32.55
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2443.994
  • ...
Doğa harikası:  `Yüzen Adalar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Solhan İlçesine bağlı (Gulle koling) köyünde bulunan “Yüzen Adalar” görenleri kendine hayran bırakıyor. Allah’ın ayetlerinden sırrını alan “Yüzen adalar” binlerce meraklının ziyaretine uğruyor.

Su içinde Yüzen Adalar muhteşem bir doğa olayını gözler önüne sererek, Yüce Allah`ın ayetlerinin sırrının büyüklüğünü gösteriyor.

Yüzen Adaların en dikkat çekici özeliği, su içinde yerle temas etmeden suda yüzmesidir.

20 yıldır Adaların, bakımını ve güvenliğini sağlayan Yusuf Akar, “Yüzen adalar” hakkında bildiklerini İlke Haber Ajansı İLKHA’ya anlattı.

Akar, “68 yaşındayım. Buranın tarihini bilmiyorum. Buranın gelen gideni çoktur. Dedemin anlattığına göre, buralar daha önce bataklık ve çimlerle kaplı bir yerdi. Şuan gördüğünüz bu çimenlerin hepsi sulaktır. Her taraftan su çıkıyor. Gölün derinliği konusunda farklı rakamlar var. 60, 40 ve 30 metre diyenler var.

Yetkililere burayı biraz genişletelim dediğimizde izin çıkmadı. Doğası bozulur diye müsaade edilmedi. Daha önce herkese açıktı. Her taraf çamurdu. Bunun üzerine devlet korumaya aldı. Ben burada görevli olarak çalışıyorum. Rastgele kimseyi almıyorum. Buraya her gün gelen oluyor. Ama özelikle hafta sonu halkın yoğun ziyaretine uğruyor.” ifadelerini kullandı. 

(Nihat Kanat - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir