• DOLAR 32.381
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2325.169
  • ...
Suriye sınırında öldürülen kadının cenazesi yakınlarına teslim edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Suriye’deki iç savaştan kaçan Saada Darwich (34), yanında babası Medhad Darwich ve iki çocuğu ile birlikte dün gece, Cizre  sınırından kaçak olarak türkiye’ye geçmek isterken askerleri tarafından açılan ateş sonucu öldüğü ileri sürüldü.

Edinilen  bilgiye  göre, Saada Darwich ve ailesi, Cizre’ye bağlı Şabani Köyü yakınlarında Suriye sınırından Türkiye’ye geçmek isterken, sınırda nöbet tutan askerler tarafından ateş açılan ateş sonucu öldüğü bildirildi. Ölen kadının yanında bulunan babası Medhad Darwich, kızının cesedini ve 2 torununu alarak, sınırdaki görevli askerlere teslim oldu. Kadının cenazesi askerler tarafından Cizre Devlet Hastanesine getirildi.

Hastanede yapılan otopsiden sonra kadının cenazesi  hastaneden alınıp, Suriye sınırına götürülerek  akrabalarına teslim edildi.

Öte yandan, şimdiye kadar Suriye sınırından Cizre’ye gelenlerin, sınırdan geçme esnasında daha önce herhangi bir ateş açılma olayı yaşanmazken, ilk defa Cizre-Suriye sınırında böyle bir olayın yaşanması dikkat çekti.

(Abit Dündar –İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir