• DOLAR 32.57
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2451.939
  • ...
Aralarında Can Gürkanın`da Bulunduğu 5 Kişi Mahkemeye Sevk Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Manisa`nın Soma İlçesinde meydana gelen maden faciasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltında bulunan 5 kişi Soma Adliyesine getirildi. Adliyeye çıkarılanlar arasında, Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan`ın oğlu Can Gürkan da bulunuyor. Gürkan ve beraberindekiler şu sıralarda soruşturmayı Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner ifade veriyor. Gözaltına bulunan şahısların savcılık sorgusunun ardından tutuklanmaları talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edilmesi bekleniyor.

5 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Olayın ardından, başlatılan, adli ve idari soruşturma kapsamında 25 kişi gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 5`ü tutuklanırken,15 kişi savcılık sorgusundan sonra serbest bırakıldı. Tutuklananlar arasında işletme Müdürü, Akın Çelik`te tutuklananlar arasında.

OLAY TRAFO PATLAMASI SONUCU MEYDANA GELMEDİ

Soruşturma kapsamında, madendeki gaz ölçümü yapılan aletlerin incelendiği, karbonmonoksit ve metan gazı yükselişlerinin bazılarının sınır değerlerin üzerinde olduğunda teknik nezaretçi defterine işaretlenmediğinin tespit edildiği öğrenildi.

Gözaltına alınan zanlılar, "Taksirle 1`den fazla kişinin ölüm ve yaralanmasına yol açmak" ile suçlanıyor. 

SABAH

Bu haberler de ilginizi çekebilir