• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Tarsus Belediyesinin 2 projesi ÇKA`dan kabul edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN -Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Belediye tarafından hazırlanan “İŞGEM Satış Platformu” ve “Geri Dönüşüm Başlıyor” projeleriyle İŞGEM’de üretilen ürünlerin tanıtılacağını ve ‘Geri Dönüşüm Başlıyor’ projesi ile de çevrenin kirlenmesini önleyeceklerini söyledi. 

Tarsus Belediyesi, Üretim ve Çevre Altyapısının İyileştirilmesi Mali Destek Programına iki adet proje ile başvuruda bulunduğunu ifade eden Can, bu projelerden biri “İŞGEM Satış Platformu” diğeri ise “Geri Dönüşüm Başlıyor” projesi olduğunu belirtti. 

Can, “İŞGEM Satış Platformu Projesi; Tarsus İş Geliştirme Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren işletmelerin rekabet gücünün yükseltilmesi amacıyla satış ve pazarlama kapasitelerinin geliştirilmesine katkı sağlamayı hedeflemektedir. Proje kapsamında işletmelerin kullanacağı ortak bir sergi salonu oluşturulacak, ürünlerini tanıtacakları web sayfası hazırlanacak, işletme sahiplerine satış, pazarlama ve markalaşma konularında eğitimler düzenlenecektir. Proje Bütçesi toplam 800.000,00 TL olup, ÇKA katkısı 600.000,00 TL ve Belediyemiz katkısı ise 200.000,00 TL olacaktır. Geri Dönüşüm Başlıyor Projesi; kentimizde atıkların geri dönüşümünü sağlayarak çevrenin, doğal kaynakların ve ekolojik dengenin korunmasına katkı sağlamayı hedeflemektedir. Proje kapsamında kentimizde atıkların geri dönüşümü konusunda bilinçlendirme faaliyetleri ile atık pil ve bitkisel yağların toplanmasına yönelik bir sistem oluşturulacaktır. Proje Bütçesi toplam 455.000,00 TL olup, ÇKA katkısı 341.250,00 TL ve Belediyemiz katkısı ise 113.750,00 TL olacaktır” dedi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir