• DOLAR 32.211
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2427.143
  • ...
`Kâinat Bir Kitapsa Onun Okunması Lazım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 28 Mart, 3 Nisan tarihleri arasında kutlanan 47`nci Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Batman Üniversitesi`nde bugün saat 10.00`da Kütüphaneler Haftası kutlandı. Etkinlik kapsamında düzenlenen programda Batman Üniversitesi Rektörü A. Selam Uluçam ve Türkiye`de şiir ve roman yazmada en çok çalışması olan Prof. Dr. Himmet Uc kitap ve okumaya yönelik konuşma yaptılar.

 

 

"Az Okuyan Bir Toplumuz"
 

"Az okuyan hatta hiç okuması olmayan bir toplumuz." diyen Batman Üniversitesi Rektörü Abdusselam Uluçam üniversitede açılışı gerçekleştirilen okuma salonu ve kütüphanede sadece üniversite öğrencilerinin değil Batmanlı vatandaşlarında gelerek okuma salonunda kitapları okuyabileceğini söyledi.

 

"Kâinat Bir Kitapsa Onun Okunması Lazım"
 

Türkiye`de yeni Türk Edebiyatı üzerine yaptığı çalışmalarla bilinen Prof. Dr. Himmet Uc, yaptığı konuşmada bunca kavgaların yaşanmasının sebebini kitap okunmamasına bağladı. Evlerde nasıl ki yemek yemenin vakti varsa ister dini olsun ister diğer kitaplar olsun okumanın da bir zamanı olması gerektiğini söyledi. "Kâinat bir kitapsa onun okunması lazım." diyen Uc, "Güneş bir sanat eseridir, evren bir sanat kalesidir. Bizim mukaddes kitabımızda bir sanat eseridir." diyerek bunların okunmasını istedi. Sabah 6 ile 9 arası kitap okumak için mükemmel bir zaman dilimi olduğunu söyleyen Uc, insanoğluna bahşedilen beş duyunun evreni okuması, için kendisine verildiğini ifade etti. Okumak yücelmektir, büyümektir diyen Uc, "Herkes günde en az yarım saat kitap okumaya zaman ayırmalıdır. O zaman dünyaya ve olaylara bakış açısının nasıl değişeceğini görecektir." dedi.

 

Konuşmalar sonrası en çok kitap okuyan ve dereceye girenlere ödüllerin verildi. Daha sonra ise SODES(Sosyal Destek Programı) kapsamında dizayn edilen üniversite kütüphanesinin okuma salonu ve yeni dizayn edilen kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.

M. Salih Özcan -İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir