• DOLAR 32.448
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2439.979
  • ...
Türkiye birincileri Batman MEM`i ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - “Su Olsun Bitkiler Hayat Bulsun” projesi ile Türkiye birinciliği elde eden öğrenciler İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik’i ziyaret etti.

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK’ın İlk ve Ortaokullarda ortaklaşa yürüttüğü, “Bu Benim Eserim” proje yarışmasında bölge birincisi olarak, TÜBİTAK Türkiye finaline katılan Hürriyet Ortaokulu,  “Su Olsun Bitkiler Hayat Bulsun” adlı projesiyle Türkiye birincisi oldu.

Batman’a birincilik getiren öğretmen Şakir Direk, öğrenciler Veysi Aksu ve Faruk Yakut, beraberlerinde Okul Müdürü Şehmus Aslan ile birlikte Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik’i makamında ziyaret ettiler.

Gerçekleşen ziyarette TÜBİTAK’ın, “Bu Benim Eserim” proje yarışması Türkiye finali süreci hakkında bilgi veren Okul Müdürü Aslan, okul olarak gerçekleştirdikleri “Bilim Fuarı” ile ilgili Milli Eğitim Müdürü Çelik’e bilgi verdi. 

Ankara’da gerçekleşen TÜBİTAK Türkiye finalinde biyoloji dalında, “Su Olsun Bitkiler Hayat Bulsun” adlı projeyle birinci olan, Hürriyet Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerini kutlayan İl Milli Eğitim Müdürü Çelik; “İmkânları kısıtlı olan Devlet okullarında,  böylesi güzel projelerin ortaya çıkmış olması sevindirici bir durum. Bu açıdan yapmış olduğunuz proje çok daha değerli. Yetenekli öğretmen arkadaşlarımızın, özverili çalışmalarıyla öğrencilerimizin vizyonu değişiyor ve güzel projeler ortaya çıkıyor. Okullarımızda yapılan bu tür çalışmalar ve ortaya çıkan projeler bilime teşvik edici, tatlı bir rekabet içinde olacak. Gelecek adına hep birlikte proje temelli yeni bir medeniyet oluşturmalıyız.” dedi.

Türkiye birincisi olan öğrenciler de duygularını paylaşan öğrenciler; “Aldığımız birincilik bizi mutlu etti, gelecek yıl başka bir proje ile çalışmalarımıza devam etmek istiyoruz. Ailelerimiz çok mutlu oldular, böyle bir sonuç beklemiyorlardı. Bunu anladık ki, çalışırsak her şeyi başarabiliriz, yapabiliriz” diye konuştular.

(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir