• DOLAR 32.479
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2441.976
  • ...
Özgür Der`den HÜDA PAR`a Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR -  PKK`li silahlı bir grubun gece 24.00 sıralarında HÜDA PAR Meclis Üyesi adayı Mikail Ayık`ın evini basarak kendisini kaçırmak istemeleri sonrası çıkan arbedede PKK`li saldırganlar aileyi otomatik silahlarla taradı.

HÜDA PAR Meclis Üyesi adayı Mikail Ayık (52), ağabeyi Ali Ayık (57) ve Mikail Ayık`ın evli ve bir çocuk annesi olan kızı  Nesrin Ayık`ın yaralandığı saldırı sonrası Özgür Der Diyarbakır Şubesi, HÜDA PAR`ı ziyaret etti.

“Çözüm süreci ile beraber bölge PKK`ye altın tepside sunulmuştur”

Özgür Der Diyarbakır Şube Başkanı Murat Koç, yaralılara Allah`tan şifa dileyerek, "Bu saldırı bir ilk değildir. Özellikle çözüm süreci ile beraber bölge PKK`ye altın tepside sunulmuştur. Bugün PKK çok rahat bir şekilde yol kesebiliyor, insanları kaçırıp sorgulayabiliyor, çocukları dağa kaçırabiliyor ve netice de kendisinden olmayanları kadın, erkek demeden tarayabiliyor. Bunun en vahimi ise bu fiillere devletin göz yummasıdır, sessiz kalmasıdır. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Halka hizmette bulunan İslami oluşumlar, bir barış sürecine kurban edilemez." ifadelerini kullandı.

“Bir siyasi süreç var diye Müslümanların canına mı kast edilecek?”

Murat Koç, kendilerini müteddeyin olarak gören medya organlarının bile doğuda İslami camialara yönelik saldırıları görmezden geldiğini ifade ederek, "Şahsım olarak, bölgemizde cereyan eden birçok zulmü, adaletsizliği; ulusal medya organlarında yetkili olan kişilerle diyaloga geçip bildiriyorum. Fakat bütün bu çabalarım neticesiz kalıyor. Çözüm sürecini mazeret gösteriyorlar. Bir siyasi süreç var diye Müslümanların canına mı kast edilecek?" şeklinde konuştu.

“Saldırı sonrası yetkililer yine sessiz yine tepkisiz”

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, duyarlılıklarından dolayı Özgür Der yetkililerine teşekkür ederek, "Bölgede PKK tarafından İslami camialara yönelik sayısızca saldırı gerçekleştirildiği malumunuzdur. İşin en çarpıcı noktası kolluk kuvvetlerinin saldırıların hiçbirini aydınlatmamasıdır. Bu saldırılar PKK`ye bilinçli bir şekilde kâr bırakılıyor. Ve bırakılmaya devam ediliyor. Saldırı sonrası yetkililer yine sessiz yine tepkisiz." dedi.

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir