• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Kur`an`ı Güzel Okuma Yarışması Düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI – Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD) Ağrı Şubesi tarafından Kur’an’ı güzel okuma bölge yarışması gerçekleştirildi. Yarışmaya Ağrı ve ilçelerinin yanı sıra Kars, Iğdır ve Ardahan’dan da yarışmaya katılım gerçekleşti.

 Merkez Camiinde gerçekleşen yarışma dinleyenlere Kur’an ziyafeti  sundu. Yarışmada birinci gelenin Ankara’da yapılacak olan Türkiye yarışmasına katılma hakkı kazanacağını söyleyen EHAD Ağrı Şubesi Başkanı Mehmet Çeri, Türkiye şampiyonunun Umre hakkı kazanacağını ifade etti.

 Mehmet Çeri, “ Bu yarışmanın Türkiye geneli yapılıyor. Bölge yarışması Ağrı’da, ilçelerin, Kars, Ardahan, Iğdır’dan temsilcilerin katılması ile gerçekleştirdik. Yarışmada birinciye cumhuriyet altını, ikinciye yarım altın, üçüncüye de çeyrek altın hediye edilecek. Birinci olan yarışmacımız genel merkezimizin 7 Haziran’da Ankara’da düzenleyeceği Türkiye geneli yapılacak yarışmaya katılacak. Burada yarışmayı kazanan ücretsiz olarak umreye götürülecek.” dedi

 Gayelerinin Kur’an’ı insanların gündeminde tutmak olduğunu kaydeden Mehmet Çeri açıklamasını şöyle sürdürdü, “Kur’an’ı insanların yaşamının bir parçası haline getirmeye gayret ediyoruz. İnsanlar boş işler ile uğraşacaklarına, Kur’an ile hemhal olmaları daha güzel olacaktır.”

 Yrd. Doç. Dr. İsmail Şimşek, Hamur İlçe Müftüsü Harun Aydoğdu, İl Vaizi Murat Sarı ve EHAD Ağrı Yönetim Kurulu Üyesi ve İl Vaizi İmdat Balkis’in jüri üyeliğini yapan yarışmanın birincisi Ağrı’dan M. Zahit Eraslan, ikinci Patnos ilçesinden katılan Mehmet Babar, üçüncü ise Doğubayazıt ilçesinden katılan Seyit Kaya oldu.

 Program, okunan ilahiler ile son buldu. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir