• DOLAR 32.542
  • EURO 34.894
  • ALTIN 2422.072
  • ...
Kur`an öğrencileri tecvit icazetlerini aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır’da Kur’an-ı Kerim’i tecvitli okuma kursunu başarıyla tamamlayan 18 öğrenciye Darül İlim Medresesinde düzenlenen törenle tecvit icazeti  (diploma)  verildi.

Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan programda kısa bir konuşma yapan Sur İlçe Müftüsü Ramazan Tolan, “Güneydoğu’da ilim eskiden beri devam ediyor. Kur’an-ı Kerim kıratına gelince biraz eksikliklerimiz vardır elbet ama el birliğiyle bu sorunu çözeceğiz. Kur’an-ı Kerim tilavetini de geliştirmemiz lazım. Bu konuda herkesin yüce Kur’an-ı Kerim’i daha güzel okumak için elinden gelen gayreti sarf etmesi lazım.” dedi.

Diyarbakır denince akla ilmin gelmesi gerektiğini söyleyen Tolan, “Diyarbakır’da birçok sahabenin kabri bulunuyor. Şehrimizin ilim ve sahabeler şehri olarak anılması gerekiyor. Siirt tarafında kıraat ve hafızlık eskiden beri vardır fakat bu son yıllarda orda da bir gevşeklik var. Eskisi kadar hafızlar çıkmıyor. Bu icazet törenini düzenleyen ve buraya katılan kişilerden Allah razı olsun.” diyerek sözlerine son verdi.

Programın sonunda mezun olan öğrencilere icazetleri verildi, kasideler okundu.

(Yakup Moğulgani- İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir