• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Çocuk hakları ihlaline karşı bilinçlendirme çalışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Diyarbakır Valiliği`nin de desteğiyle bu gün kentteki 16 okulda bilinçlendirme broşürleri dağıtıldı. İlk olarak Bağlar ilçesinde bulunan Yunus Emre İlköğretim okulunda yapılan dağıtıma katılan Baro Başkan Yardımcısı ve Çocuk Hakları Merkezi Koordinatörü Av. Nahit Eren, broşürlerin 5 ay önce hazırlandığını ancak broşürlerde Kürtçe yazının olmasından dolayı dağıtım noktasında prosedürlerden kaynaklanan sorunlar yaşandığını söyledi.

Eren, "Okullarda dağıtım konusunda Diyarbakır Valiliği`ne başvuru yaptık. Ancak broşürlerin aynı zamanda Kürtçe de basılmış olmasından dolayı izin süreci bazı bürokratik izinlere bağlandı. Bundan dolayı broşürlerin dağıtımı biraz gecikti.  Geçen hafta itibariyle Bakanlığın olumlu cevabına istinaden broşürlerin dağıtımını ancak bugün yapabildik." dedi.

Broşürleri hazırlanma ve dağıtmaktaki amaçlarının temel sebebinin son yıllarda sürekli yaşanan çocuk hakları ihlalleri olduğunu söyleyen Eren, yaşanan hak ihlallerine karşı toplumu bilinçlendirmek gerektiğine vurgu yaptı.

Eren, "çocukların sahip olduğu haklar konusunda devletin Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi ile taahhüt etmiş olduğu sorumlulukları hatırlatmak ve bunun için kamu kurumlarının çocuklara yönelik hak ihlallerinin yaşanmaması için üzerlerine düşün yükümlülükleri yerine getirmelerini sağlamak için böyle bir çalışma yaptık. Umarım güzel bir şekilde neticelenir." temennisinde bulundu.

(Fikret Özkan  - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir