• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
İşçi sendikaları hükümeti sorumlu tuttu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ-  Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazası için basın açıklaması yapan İşçi sendikaları, madende meydana gelen olayın kaza değil katliam olduğunu ve kazadan hükümetin sorumlu olduğunu savundular.

Muş Devlet Hastanesi önünde toplanan sendikalar kalabalık bir grupla Muş Belediye binası önünde   yapmak üzere yürüyüş yaptı. Sendika temsilcilerinin öncülüğünde yürüyüş yapan grup, katil Erdoğan katil AKP sloganlarıyla Muş Belediyesi önünde toplandı.

Burada yapılan basın açıklamasını sendikalar adına KESK Dönem Sözcüsü İdris Gürkan okudu. Gürkan, okuduğu basın açıklamasında yaşanan olayın bir kaza değil işlenmiş bir cinayet olduğunu iddia etti. Gürkan’nın okuduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Türkiye işçi sınıfının iş cinayetlerine güvencesiz işçi çalıştırılmaya karşı sabrı kalmamıştır. Çünkü biz biliyoruz ki bu katliam kazayla olmamıştır. Yine çok iyi biliyoruz ki önceki cinayetlerde olduğu gibi işçi kardeşlerimizin ölümü kader değildir. Güvenceli iş ve insanca yaşamak için mücadeleyi büyüteceğiz. Siyasi iktidar sorumluluktan kaçamayacaktır. Unutmayın ki, bugünki eylemimiz sadece bir başlangıçtır. Belirtmiş olduğumuz taleplerimizin karşılanması Somadaki kardeşlerimize ve gelecek nesillere borcumuzdur.’’

HDP Muş İl Teşkilatı Başkanı Robin Erdenci ise yaptığı konuşmada  “Soma’da gerçekleşen kaza değil katliamdır. Yas için genel eyleme genel greve davet ediyoruz. Emekçilerin yaşamlarını umursamayan bu insanlık dışı sömürü sistemine ve çalışma koşullarına artık yeter diyoruz. Her ay karnını doyurabileceği, kredi borçlarını ödeyebileceği bir gelir için çabalayan emekçilerin kaza denilerek canı alınıyor. Tüm üretenler insanlık dışı bu çalışma düzenine karşı üretimden gelen güçlerini kullanacaklar. Yas için genel grev direniş ve genel eylemlerin bütün Türkiye’de gerçekleşmesi yönünde Üniversitelerde, okullarda derslerin boykot edilmesi, esnafın tepki göstermesi, çalışan her yurttaşımızın durumu kabullenmeyeceğini ilan etmesi için mücadele edeceğiz.’’dedi.

Basın açıklamasının ardından 5 dakika oturma eylemi yapan kalabalık daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

(M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir