• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.474
  • ...
O İşçi Umreye Gönderiliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Müftülüğü, Soma`daki maden faciasında kurtarıldıktan sonra "Çizmelerimi çıkarayım mı sedye kirlenmesin" sözleriyle sosyal medya ve televizyon ekranlarına yansıyan maden işçisi Murat Yalçın`ı umre ziyareti için kutsal topraklara gönderecek.

Soma`daki maden ocağında hayatını kaybeden işçiler için Dergah Camisi`nde mevlit okutuldu. Programın ardından dua eden İl Müftüsü İhsan Açık, burada yaptığı konuşmada olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Zaman zaman gözyaşlarına hakim olamayan Açık, Soma`daki maden faciasında kurtarıldıktan sonra "Çizmelerimi çıkarayım mı sedye kirlenmesin" sözleriyle bütün Türkiye`yi ağlatan maden işçisi Murat Yalçın ile telefonda görüştüğünü söyledi.

Yalçın`a geçmiş olsun dileklerini ilettiğini anlatan Açık, "Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında çekilen kura sonucunda 10 kişi umreye gitme hakkı kazandı. Biz de işçi kardeşimizi eğer kabul ederse 11`inci kişi olarak gönderebileceğimizi söyledik, kendisi de kabul etti. Murat Yalçın kardeşimizin kayıtlarını yaptıktan sonra kendisini inşallah umreye göndereceğiz" dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir