• DOLAR 32.387
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2384.633
  • ...
Mısırlı Gençler, İstanbul’da Açlık Grevine Girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaser Ekinci / İstanbul

2 günlük açlık grevine başlamadan önce, Mısırlı gençler basın açıklaması okudu.

“Mısır’da yaklaşık 9 aydan bu yana Sisi’nin meşru ve seçilmiş Cumhurbaşkanına karşı yaptığı darbe ile haksız yere 23 bin kişi tutuklanmıştır” diye başlayan açıklama, “Bunların 3 bin 232 si doktor, 7 bin 393’u mühendis, bin 200’u akademisyen ve İslam Âlimi, 5 bin 342’si Ezher Şeyhi, 3 bin 878 i öğrenci, 704 kadın ve bin 250’si ise çocuktur. Şiddetli işkenceler sonucu birçok kişinin felç olduğu aynı zamanda ihmaller yüzünden yüzlerce insanın tehlikeli hastalıklara yakalandığı bu yakalananlardan ise 37’sinin can verdiği belgelenmiştir.” denildi.

“MISIR’DA AÇLIK GREVİ 100 GÜNÜ AŞMIŞTIR”
Açlık grevine girenler hakkında da bilgi verilen açıklamada, “Adil yargılanma talebi çerçevesinde Mısırlı mahkûmlardan birçoğu açlık grevi yapmaya başlamış bir kısmı ise bu grevde 100 günü aşmıştır.

Bu bağlamda Mısırlı gençler olarak kanlı cunta hapishanelerinde kalan tutuklulara destek vermek ve onların yalnız olmadıklarını göstermek için 2 günlük açlık grevini başlatıyoruz” denildi. Yapılan konuşmaların ardından Yeni Cami önünde güvercinler uçuruldu ve idam cezası verilen mahkûmları simgeleyen beyaz balonlar havaya bırakıldı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir