• DOLAR 32.437
  • EURO 34.599
  • ALTIN 2384.143
  • ...
Karaköprü Fen Lisesi Bilim Fuarı açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Karaköprü Fen Lisesi tarafından hazırlanan Bilim Fuarı açıldı. Karaköprü Fen Lisesinde düzenlenen Bilim Fuarına İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Karaköprü İlçe Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Göçebeler, Karaköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sarmış, Okul idarecileri veliler ve öğrenciler katıldı.

 

Bilim Fuarının açılışını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci,  Karaköprü İlçe Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, beraberindekiler ile birlikte öğrencilerin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri Kimya, Matematik, Fizik, Biyoloji, Edebiyat ve yabancı dil derslerindeki bazı bilimsel konular üzerinde araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyen öğrenciler ürünlerini stantlarda sunma imkânı buldular. 

 

Bilim fuarının hazırlanışında emeği geçenlere teşşekür eden  İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci,  “Çocuklarımızın bilimsel aktiviteler içerisine girmesi onların bilimle buluşması ve bilimin nasıl bir şey olduğunu anlayabilmeleri ile ilgili yapılan bir etkinlik oldu.” dedi.

 

Bu tür bilim fuarlarının çocukların gelişimine katkı sağladığını belirten  Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi,  “Bilim fuarı gerçekten güzel olmuştu. Bilim fuarında çocuklarımızın bilimsel çalışmaları gerek matematik, biyoloji,  fen alanları ve hatta edebiyat alanları dahil stantlar gördüm gerçekten müthiş bir olay inşallah tüm okullarımızın bu şekilde bilimsel olarak alt yapılarını güçlendirmesi ve çocuklarımızın bilimsel yöntemlerle tüm evreni tanımaları ve insanlara katıda bulunmalarını diliyorum. Emeği geçen öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum.”  ifadelerinde bulundu.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir