• DOLAR 32.476
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2474.068
  • ...
İmam Hatipli öğrencilerden bilim fuarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin Akdeniz Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen 4006 Tübitak Bilim Fuarı’nda, imam hatip lisesi öğrencileri projelerini katılımcılara tanıttı. Fuarda öğrencilerin geliştirdiği, kötü sözün canlılar üzerindeki etkileri konulu proje ise ilgi odağı oldu.

 

Mersin Akdeniz İmam Hatip Lisesi öğrencileri okullarında 4006 Tübitak Bilim Fuarı düzenledi. Okul girişinde düzenlenen fuarda, öğrencilerin geliştirdiği çeşitli projeler sergilendi.

 

Elif Aleyna Kara, Rahime Aksa Boyraz ve Emine Çelik’in geliştirdiği, kötü söz ve güzel sözün canlılar üzerindeki etkilerini konu alan proje, fuara katılanların ilgi odağı oldu.

 

Proje hakkında bilgi veren proje sahibi öğrenciler, “Projemizde duyguları olmayan canlı varlıklar üzerinde yaptığımız deneyler ile kötü sözün etkisini ispatladık. Bitkiler üzerinde güzel ve kötü sözün etkisini araştırdık. Aynı koşulda yetişen iki tohumdan, birine güzel diğerine ise kötü söz kullandık. Süre içerisinde gördük ki güzel söz söylenen bitki, kötü söz söylenen bitkiden daha iyi gelişti”

 

Projelerini İsra Süresi’nin 53. ayeti kerimesinden yola çıkarak hazırladıklarını kaydeden öğrenciler, “Allah şöyle buyuruyor: ‘Kullarıma söyleyin sözün en güzelini söylesinler.’ Sadece İsra süresinde değil Kur’an’ın pek çok yerinde aynı şekilde güzel söze ve etkili iletişime dikkat çekilmektedir. Buradan yola çıkarak bir sonuca varmak istedik.” dediler.

 

‘Rahatlatan Oda’ proje sahibi Yılmaz Baytar ise projesi hakkında yaptığı açıklamada, projesinin insan vücudunda bulunan ve atılmayan enerjinin evde atılması ile ilgili olduğunu vurguladı. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir