• DOLAR 32.565
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2445.563
  • ...
Hijyen Belgesi olmayanlara ceza!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ARDİN - 5 Temmuz 2013 Tarih ve 28698 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Hijyen eğitim Yönetmeliği’nce 5 Temmuz 2014 tarihine kadar ilgili işyerlerinin hijyen eğitimi belgelerini almaları gerekiyor.        

Konu ile ilgili açıklama yapan Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Gazan; “Gıda üretim, toptan ve perakende satışına yönelik işyerlerinde, süpermarket dağıtım merkezleri de dahil nihai tüketiciye satış ve dağıtım noktasında gıdanın işlenmesi, depolanması ve benzeri hizmetlerin yapıldığı işyerlerinde, insani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suların üretimini yapan işyerlerinde, insan bedenine temasın söz konusu olduğu temizlik hizmetlerinin verildiği iş yerlerinde (kaplıca, hamam, sauna, berber, kuaför, güzellik salonları ve benzeri yerler), otel, motel, pansiyon ve misafirhane gibi yerlerde çalışan tüm personeller hijyen eğitimi almak zorundadır.          

İlgili yönetmelik gereğince, eğitim almayan kişiler söz konusu işletmelerde çalıştırılamaz. İşyeri sahipleri ve işletenleri, çalışanların hijyen eğitimi almasından ve belgeli olarak çalıştırılmasından birinci derecede sorumludur. Bizzat çalışmaları durumunda işyeri sahipleri ve işletenleri bu eğitimi almaya mecburdur.” dedi.

Yönetmeliğe göre, 5 Temmuz 2014 tarihine kadar çalışanların hijyen eğitim belgesini aldırmayıp bu tarihten sonra belge almamış kişileri çalıştıran iş yerleri hakkında işlem yapılacağını açıklayan Gazan, “Fiilleri ayrıca suç oluşturmadığı takdirde, eğitim almamış her bir çalışan ayrı ayrı aykırılıklar olarak değerlendirilecek ve kişi başı 250-1000 lira arasında cezai müeyyide uygulanacak. Bu bakımdan, çalışanların ve işyerlerinin hukuki ve idari yaptırım ile karşılaşmamaları için konuya gerekli hassasiyeti göstermelerinde fayda görülmektedir. Hijyen belgesi almak üzere üyesi oldukları odalarımıza veya Birliğimize başvuruda bulunmaları gerekmektedir.”  diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir