• DOLAR 32.444
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2448.44
  • ...
Evlilik ve aile hayatı programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS- Bitlis İl Müftülüğü tarafından Bitlis Kültür Merkezinde, çok sayıda kişi katıldığı, bayanlara yönelik ‘Evlilik ve Aile Hayatı’  konulu bir program düzenlendi.

 Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlanan programda, açılış konuşmasını İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba yaptı.

 Akbaba  konuşmasında, evlilik ve aile hayatının önemine değinerek,  “Toplumları ayakta tutan en büyük etken, aile kurumlarıdır. Aile kurumları ne kadar sağlam olursa, o toplum o kadar sağlam olur. Yıllar önce yaptığımız Kutlu Doğum etkinliğindeki temayı, aile hayatı olarak belirlemiştik. Çünkü Allah’ın emri ve Resullünün sünnetiyle kurulan ailelerin temeli sağlamdır. Bugün belki ekonomi olarak bazı hamleler yapılarak, kalkınmalar sağlanabilir, fakat manevi olarak çok boşluklar vardır.” dedi.

 Akbaba, konulmasının devamında, “Bu yıl yapılan ‘Kutlu Doğum’ etkinliğinde de tema olarak ‘Din ve Samimiyet’ seçildi. Burada da, ailede samimiyetin önemine vurgular yapıldı. Bizler de müftülük olarak toplumu şekillendiren ana etkenin aile olması hasebiyle, böyle bir program düzenledik. Programın faydalı olacağını umut ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 Akbaba’nın konuşmasının ardından, Ankara İl Müftü Yardımcısı Ayten Koç ile İstanbul Baş Vaizesi Salime Eken, evlilik ve aile hayatının önemiyle ilgili birer konuşma yaptılar.   (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir