• DOLAR 32.46
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2435.993
  • ...
Müftü Arvas,`İnsanlara teşekkür etmeyen, Allah`a da şükretmez`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Edremit, Erciş, İpekyolu ve Tuşba İlçesinde deprem sonrası yapılan TOKİ yerleşkelerinde görev yapan din görevlileri ve Kur’an Kursu öğreticileri Ulu Camii Konferans Salonunda bir araya geldi.

 Ulu Camii Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, İpekyolu İlçe Müftüsü Faruk Gürbüz, Edremit İlçe Müftüsü Seyfullah Arık, Tuşba İlçe Müftüsü Abdullah Sağır ve Erciş Müftü Vekili Ahmet Elmas katıldı.

 Düzenlenen toplantıda, bir konuşma yapan Van Müftüsü Nimetullah Arvas,TOKİ yerleşkelerinde yapılan camilerde 5 vakit namazda  müdavim cemaatin bulunduğu, ayrıca buralarda açılan Kur’an Kurslarının çok faydalı olduğu, gerek din görevlileri, Kur’an Kursu öğreticileri ve gerekse öğrencilerin Kutlu Doğum Haftası, vaaz programları ve benzer etkinliklerde gayret içerisinde bulunduklarının memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, her nimetin mukabilinde teşekkür etmenin gerektiğini hatırlattı.

 Müftü Arvas teşekkür etmeyenlerin şükretmiş olamayacağını ifade ederek, “Peygamber Efendimiz (sav), insanlara teşekkür etmeyen, Allah’a da şükretmez’ ve ‘Kendisine bir iyilik yapılan kimse, imkânı varsa bu iyiliğe iyilikle karşılık versin. İyilik yapacak bir şey bulamazsa, iyilik yapanı övsün. Kim iyilik yapanı överse, ona teşekkür etmiş olur. Kim de kendisine yapılan iyiliği gizlerse, ona nankörlük etmiş olur.’ buyuruyor. Depremden sonra bu imkânları bize bahşeden Rabbimize şükrediyor ve bu hizmetleri çok kısa süre içerisinde istifademize sunan devlet büyüklerimize de teşekkür ediyoruz.” dedi.

 Müftü Arvas, TOKİ yerleşkelerinde toplam 31 cami, 28 Kur’an kursu yapıldığını belirterek, burada yürütülen din hizmetlerinin son derece önemli olduğunu ifade etti.

 Ayrıca yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla din görevlileri ve Kur’an Kursu öğreticilerinin, şimdiden gerekli hazırlıkları yapmalarınını isteyen Müftü Arvas, daha sonra TOKİ tarafından depremzedeler için inşa edilen yerleşkelerde görev yapan görevlilerini dinledi  ve  daha iyi hizmet üretmek için bazı hususları kendileri ile paylaştı.    (Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir