• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
İslam Ğamri: Allah`ın Yolu Özgürlük Yoludur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN- Peygamber Sevdalıları  Platformu, Mısır’daki Müslümanlara verilen idam kararlarını kınamak ve darbeci cunta karşıtı yapılan İslami mücadeleyi desteklemek amacıyla, Adıyaman’ın  Sakarya Caddesi’nde bulunan Emniyet Müdürlüğü arkasındaki alanda, ‘Adıyaman’dan Mısır Direnişine Destek’ adıyla  miting düzenledi. 

Mitinge Cemaat-i İslami yetkililerinden Muhammed  İbrahim Musa Abdullah, İslam Ahmet Muhammed İbrahim El Ğamri ile Doğru Haber Gazetesi  Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, konuşmacı olarak katıldı. 

İLKHA olarak Cemaati İslamiye’nin yetkililerinden olan Ğamri ile bir röportaj yaptık. İşte röportajın tam metni ; 

Bu etkinli hakkında düşünceleriniz öğrenebilir miyiz?

Ğamri-Bu etkinlik gerçekten duygulandırdı bizleri. Bu güzel etkinlikten dolayı bu güzel Adiyaman şehrinden sizi selamlıyor ve Adıyaman’a böyle bir etkinlik yaptığı için teşekkür ediyorum. 

Elhamdullilah biz burada kendimizi ailemiz ile dostlarımız ile berabermişiz gibi his ediyoruz. Burada Müslüman kardeşleri için kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, çocuğuyla Müslüman kardeşleri için meydanlara inmiş insanlar ile beraberiz. Burada toplananlar sadece zalimlere tepki vermek için toplandılar. Bu sevgilerinden ve ihlâslarından dolayı onlara teşekkür ediyoruz.

İhvan yöneticilerine verilen idam kararları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ğamri-Mısır’da şunu görüyoruz. Darbecilerin Mısır’da yaptıkları zorbalıkların, onların sonları olduğunu görüyoruz. 

Abdulfetah Sisi’nin arkasındaki güçler ile beraber yaptıkları, onların sonunun geldiğinin göstergesidir. Müslümanlar, kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla, çocuğuyla düşmanlara karşı bir olmuşlar. 

“Mısır halkının yaptıkları, Allah için ve İslam ümmeti için çok fazla bir şey değildir” 

Mısır halkının yaptıkları Allah için, İslam ümmeti için çok fazla bir şey değildir. Bu şehitler bu yaralılar bu tutuklular bunların hepsi Allah için kurbandırlar. 

Darbe yönetimi tarafından bayanlara verilen idam kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ğamri-Doğrusu Mısır’da zorlu bir süreç var ve bu zorlu süreç Allah için verilen bir bedeldir. Allahın yolu özgürlük yoludur. Bu yolda yürümek için sadık ve dürüst insanlar gerekiyor. Hasan el Benna gibi, Seyyid Kutup gibi, Şeyh Said-i Palevi gibi, Selahaddin-i Eyyubi gibi sadık ve dürüst insanlara ihtiyacı vardır. Tarihe baktığımız zaman, İslam ümmetinin izzetini temsil eden bu şahsiyetlere baktığımız zaman onlar gibi bedel ödemeden, onlar gibi İslam için çalışmadan, özgür olunamayacağını gördük. Bunlar zalimlerin önünde diz çökmediler, zalimlere boyun eğmediler bilakis onlar biliyorlardı ki bu yaptıkları ve bu ödedikleri bedel, Allah yolunda verilmiş bir bedeldir. Ve bu din uğruna verilmiş bir bedeldir. 

Bayanlara verilen idam kararları karşısında batının suskunluğunu nasıl okumak gerek? 

Ğamri- Batının tutumu ve batının darbeyi desteklemesi bizi hiç ilgilendirmez. Bize hiçbir tesir yaratmaz. Biz biliyoruz ki Allah-u Teâlâ bizimle beraberdir. Biz biliyoruz ki halkımız gerçekten kuvvetli güçlü bir halktır ve halkımız hiçbir zaman zulümlere karşı boyun eğmeyecektir.

İslam ümmetine bakın ne kadar büyük bir ümmet, özellikle Türkiye’deki kardeşlerimiz, bizimle beraber duruyorlar bizim yaşadıklarımızı hissetmeye çalışıyorlar biz onları hissediyoruz onlarda bizi hissediyorlar. Bizim çektiğimiz eziyetlerden acı çekiyorlar. Ama zalimleri düşünen, zalimlerle iş birliği yapan sadece Siyonizmle çalışan ümmetler, hayvan hakları için ayağı kalkıyorlar, dünyayı sallıyorlar ama insanlar öldürülünce susuyorlar. Somali’de insanlar öldürülüyorlar susuyorlar, Mısır’da insanlar öldürülüyor susuyorlar kıllarını bile kıpırdatmıyorlar. Biz bunların hiçbir şeyine tevekkül etmedik, biz bunlardan hiçbir şey beklemiyoruz. Mısır halkı her zaman direnecek, Mısır halkı inşallah muzaffer olacaktır.

(Osman Gülebak / Fatih Varol-İLKHA)   

Bu haberler de ilginizi çekebilir