• DOLAR 32.583
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2445.514
  • ...
Andican katiamı hatırlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL-  9 yıl önce Özbekistan’ın Andican şehrinde gerçekleşen katliamın yıl dönümü nedeniyle İstanbul’da bir konferans düzenlendi. 

Hiç gündeme gelmeyen katliamda resmi kaynaklara göre 7 bin gayri resmi kaynaklara göre ise 20 bin Müslüman katledildi. 

Türkiye’de faaliyet gösteren Özbekler Birliği’nin organizasyonunda gerçekleşen “Andican Katliamı Türkistan’ın Dünü Bugünü ve Yarını” başlıklı konferansa birçok tebliğci iştirak etti. 

Tebliğci sunumcuların tamamı Ortaasya’da yaşanan bu zulüm ve baskılara karşı ümmet bilinci ile Müslüman kardeşliğinin hatırlanması ve dayanışmanın gerçekleşmesi gerektiğini ifade ettiler. Özbekistan Devlet Başkanı Kerimov’un zalim bir diktatör olduğu konusu özellikle vurgulandı. 

Konferansta Profesör Doktor Alibey Yolyahşi ve E.General Adnan Tanrıverdi sunumlarında Türkistan Birliği vurgusu yaparak bu bölgede parçalanarak sömürülen ve zulme maruz kalan ülkelerin birliğinin kurulması gerektiğini söyledi. 

Profesör Doktor Haydar Cemal ise Müslümanların yepyeni bir felsefe/fikir ve ideoloji üzerine siyasi çalışma yapmaları gerektiğini söyledi. Cemal bu sözlerinden sonra Mehdi’nin geleceğini ve kurtuluşun olacağını ifade etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir