• DOLAR 32.592
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2462.34
  • ...
Batman İŞKUR 24 hedefte iyi durumda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Batman İl Müdürlüğü, İş Kur Genel Müdürlüğü’nün Türkiye’deki tüm İŞKUR’larına belirlemiş olduğu 24 alandaki performans hedeflerinde iyi durumda olduğu belirtildi. 

Konu ile ilgili İlke Haber Ajansı’na açıklamada bulunan İŞKUR Batman İl Müdürvekili Mahmut Polat, “Çalışma ve İş Kurumu Batman İl Müdürlüğü İŞKUR olarak Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğümüzün Türkiye genelinde tüm il müdürlüklerinde yaptığı performans hedefine göre 2014 yılı Ocak, Şubat ve Mart ayı sonu itibariyle kurumumuz belirlenen 24 hedefin büyük bir kısmını gerçekleştirmiş bulunmaktayız.” dedi. 

“Batman İŞKUR belirlenen oranın üstünde”
Belirlenen hedeflerin bir kısmını açıklayan Polat, “Özel sektörden alınan açık iş Türkiye ortalaması yüzde 25 iken biz yüzde 36 bir gerçekleştirme yaptık. İş başı eğitim programındaki hedef Türkiye ortalaması yüzde 14 iken biz bunu üçe katlayarak yüzde 36 bir değerle gerçekleştirdik. İEP katılan yükseköğretim mezunları ortalaması yüzde 9 iken Batman’da bu sayıyı yüzde 19’dur. İşbirliğiyle açılan mesleki eğitim kurslarının ortalaması yüzde 114 iken bize verilen hedefin yüze 133’ünü gerçekleştirdik. Danışmanlık hizmeti Türkiye ortalamasında yüzde 29 iken biz yüzde 61 gibi bir oranla gerçekleştirdik. İstihdamında güçlük çekilen gruplara verilen danışmanlı hizmetinin ortalamsı yüzde 21 iken biz yüzde 45 oranında gerçekleştirdik. Özel sektör işyeri ziyareti ortalaması yüzde 21 iken biz yüzde 29 yaparak bu oranın üstüne çıktık.” diye konuştu. 

“Daha iyi olmak için çalışacağız”
İş ve meslek danışmanlarının aracılığıyla eğitim kurumlarının ziyaretlerini yaptıklarını da söyleyen Polat, açıklamanın devamında şunları kaydetti: “Eğitim kurumları ziyaretlerinde Batman için biz yüzde 26 gerçekleştirdik. Türkiye ortalaması da yüzde 22’dir. Toplamda belirlenen 24 hedefin çoğunda iyi durumdayız. Gerçekleştirmelerimiz iyi ve daha iyi olması için de elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu hedefleri gerçekleştirmemizdeki bize güç veren şeyde kapımıza gelen işsizlere bu hizmeti vermektir.” (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir