• DOLAR 32.599
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2451.369
  • ...
`Ey Zalim Sisi Kaybeden Sen Olacaksın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA – Mısır’da Nahda ve Adeviyye meydanlarında yaşanan katliamların ardından cunta mahkemelerinin 1212 darbe karşıtına yönelik vermiş olduğu idam kararlarına tepkiler her geçen gün artarak devam ediyor. Son olarak İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu, Mısır’daki Müslümanlara desteklerini göstermek ve yaşananları her kesimden halka duyurabilmek için bir basın açıklaması düzenledi.

İnönü Parkında düzenlenen etkinlik, Veysi Sonkaya Hoca’nın Kur’an tilavetiyle başladı. Kur’an tilavetinin ardından İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu Sözcüsü Hüseyin Ayaydın, basın açıklamasını  okudu.

Sisi cuntasının Müslüman Kardeşlere yönelik baskı ve zulümlerinin sınır tanımadığını ifade eden Ayaydın, “Minye mahkemesinde görülen ve aralarında İhvan-ı Müslimin teşkilatının lideri Muhammed Bedii`nin de bulunduğu toplam 1212 kişinin yargılandığı bu davada darbe karşıtı protestolar nedeniyle yargılanan kardeşlerimiz ‘Şiddet olaylarına karışmak, kişilere ve kamu malına saldırı’ gibi uydurma suçlamalarla idama mahkûm edildiler.” dedi.

“Mısır cuntasının vermiş olduğu hukuksuz kararları protesto etmek ve Müslüman kardeşlerimizin yalnız olmadığını haykırmak için burada toplanmış bulunmaktayız.” diyen Ayaydın, “Katil Mısır cuntasının yanında yer alan sözüm ona demokrasi havarilerinin sessizliğine inat buradayız. Uluslar arası kamuoyunun tepkisizliğine inat buradayız.” sözleriyle konuşmasını sürdürdü.

“İhvan’a fırsat vermediler”

Ayaydın, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Son yüzyıla damgasına vuran ve Müslümanların gerçek manada kendilerine gelmelerini sağlayan, görev ve sorumluluklarını yeniden hatırlatan ve bu sorumlulukları canlarıyla ümmete öğreten, zalimleri tir tir titreten İhvan-ı Müslimin’in tüm fertlerine selam olsun. İ-layı kelimetullah uğruna nasıl mücadele verilmesi gerektiğini bizlere öğreten Müslüman kardeşler, bir toplumun nasıl İslami bir boya ile boyanacağını da öğretiyordu. İslami bir yönetimin nasıl olması gerektiğini, neler vaat ettiğini, toplumun huzur ve mutluluğunu nasıl temin edeceğini gösterecek iken, demokrasiyi kendilerine maske olarak kullanan emperyalist batı ülkelerinin, mazlum insanları nasıl uyuttuklarını gösterecek iken askeri darbe ile yönetimden uzaklaştırılıp, İslami bir yönetimin yeşermesine imkân vermedi.” şeklinde konuştu.

“Ey zalim Sisi kaybeden sen olacaksın”

Mısır cuntasının mutlak kaybedeceğini ifade eden Ayaydın, “Zalim Sisi ne demişti? Eğer seçilirsem Müslüman kardeşleri bitireceğim. Ey zalim Sisi ve avaneleri; şunu unutmayın ki sizler Müslüman kardeşler ile savaşmıyorsunuz, Allah ve Resulü ile savaşıyorsunuz. O’nun kanunlarının hâkim olmaması için savaşıyorsunuz. Ey zalim Sisi kaybeden sen olacaksın. Ve yakında nasıl bir inkılâp ile devrileceğini göreceksin.” dedi.

“Müslüman Kardeşlerin yanındayız”

Hüseyin Ayaydın son olarak, “Bizler Adanalı Müslümanlar olarak İhvan’a karşı gerçekleştirilen bu haksız, hukuksuz ve alçakça saldırıları, bir komediden farksız olan idam kararlarını, cuntanın baskı ve despotizmi şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Cinayet şebekesi cuntacıların işlediği katliamlarda şehit düşen kardeşlerimizin şahadetlerinin Âlemlerin Rabbi olan Allah katında kabul edilmesini yüceler yücesi Rabbimizden bir kez daha diliyoruz. Duruşma salonlarında bembeyaz kefenleriyle darbe karanlığına başkaldıran, şahadeti esarete tercih eden ve asla zillete boyun eğmeyeceklerini haykıran kardeşlerimizi selamlıyoruz. Kardeşlerimizin bu onurlu direnişi sayesinde zalimlerin insaf sahibi herkesin vicdanında ve dünyanın huzurunda yargılanacağına inanıyoruz. Mısırlı Müslüman kardeşlerimizin mücadelesi ile dayanışma içinde olduğumuzu, zalimlere karşı bugüne kadar ortaya koydukları direnişle iftihar ettiğimizi duyuruyor, Rabbimizden kardeşlerimize sabır ve güç vermesini, ayaklarını sabit kılmasını diliyoruz. Mısır’da askerî cuntanın karşısında kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Yoğun katılımla gerçekleşen etkinlik yapılan dua ile son buldu.

(Yunus Emre-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir