• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Şeyh Said ismi tartışma konusu oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL – Bingöl Belediyesi Basın ve Yayın Koordinatörlüğü, Kuzey Almanya Bingöllüler Derneği’nin “Şeyh Said isminin İçmeler Çeşmesine verilmesi fikrinin kendilerine değil, Bingöl Belediye Başkanı Barakazi`ye ait olduğunu” yönündeki beyanların gerçek dışı olduğunu bildirdi. 

Kuzey Almanya Bingöllüler Derneği Bingöl Temsilcisi Avukat Nuran Aydın’ın, 27 Nisan 2014 günü Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi’ye ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinin ardından dernek tarafından basına gönderilen 28 Nisan 2014 tarihli açıklamada, Başkan Barakazi’nin “Söz konusu suyun analizleri için bir ekip kurduracağını ve çeşmenin adının Şeyh Said çeşmesi olması için gerekli çalışmayı yapacağını ifade etti” dediği belirtildi. 

Geçtiğimiz hafta içinde ikinci bir açıklamada bulunan dernek, çeşmeye Şeyh Sait ismi verilmesinin kendi fikirlerinin olmadığını öne sürmiş: “Yerel basında yer alan ve derneğimizin böyle bir fikri kabul ettiği algısına yönelik haberi kabul etmediğimiz gibi, tamamen Sayın Barakazi’nin düşüncesi ve söylemi olan böyle bir açıklama derneğimizin beklentisi olmayıp bağlayıcı yanı da bulunmamaktadır” denildi. 

“Başkanımızın bu yönde bir beyanı olmamıştır”

Bu gelişmeler üzerine açıklama yapan Bingöl Belediyesi Basın Yayın Koordinatörlüğü, Başkan Barakazi’nin, Şeyh Said isminin İçmeler Çeşmesine verilmesi yönünde bir beyanının bulunmadığını bildirdi. 

Başkan Barakazi’ye yapılan ziyaretin dernek tarafından basın yayın organlarına servis edildiğine dikkat çekilen açıklamada, “Başkanımıza yapılan ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde, dernek temsilcisi Bingöl Havalimanı’nda dış hatların açılması, içmeler suyuyla ilgili analizler ve bu suya kanalizasyon suyu karıştığı iddiasından bahsetmiş, içmeler bölgesinde bir çeşme yapılması ve buna Şeyh Sait ismi verilmesi yönündeki görüşleri paylaşmıştır. Çeşmeye Şeyh Said ismi verilmesi konusunda sessiz kalan Belediye Başkanımız Sayın Yücel Barakazi de, suya kanalizasyon hattının karıştığı iddiasıyla ilgili de, bunun mühendislerce araştırılabileceğini, bu durumun söz konusu olması halinde tedbir alınabileceğini beyan etmiştir. Hiçbir şekilde, çeşmeye Şeyh Said ismi verilmesi yönünde Sayın Başkanımızın bir beyanı ya da taahhüdü olmamıştır. Fakat dernek tarafından konunun sıkça gündeme getirilmesi manidardır” denildi. 

‘’İki açıklama arasındaki çelişkiye dikkat çekildi’’

İlk ziyaret haberinden sonra Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi’nin, bazı basın kuruluşlarının temsilcilerine, bu yönde bir beyanın bulunmadığını, bunun uygun bir zamanda düzeltilmesi isteğini ilettiğinin yer aldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

“27 Nisan’da gerçekleştirilen ziyaret, dernek tarafından basına servis edilmiştir. İçmeler’deki çeşmeye Şeyh Said ismi verilemeyeceğine dair bir itiraz vardı ise, neden basına servis edilen açıklamada bu itiraza yer verilmedi? Bu itibarla, aradan geçen 10 günlük sürenin ardından yapılan ikinci açıklamanın, bir yönlendirmenin sonucu olduğunu da gözler önüne sermektedir. Şeyh Said isminin içmelerdeki çeşmeye verilmesi yönünde Sayın Başkanımızın hiçbir beyan ve taahhüdü bulunmadığını bir kez daha yineliyor, dernek tarafından yapılan açıklamaların gerçek dışı olduğunu vurgulamak istiyoruz” ifadelerine yer verildi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir