• DOLAR 32.324
  • EURO 35.151
  • ALTIN 2295.605
  • ...
Antropoloji Kongresi Mardin`de yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Türkiye’nin farklı üniversitelerinde eğitim gören 200’de fazla Antropoloji Bölümü öğrencisinin katılım gösterdiği kongrede İnsan Evrimi, Antropolojik Teori, Politik Antropoloji, Çevre ve Antropoloji, Etnografya gibi antropolojik konuların işlendiği ana başlıklar altında sunumlar gerçekleştirilecek. 

12-13 Mayıs 2014 tarihleri arasında Artuklu Ünivesitesi Konferans Salonu’nda yapılacak ‘Türkiye Antropoloji Öğrencileri Kongresi’ni Mardin’de ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Serdar Şengül, farklı insan, kültür ve toplumları araştıran, inceleyen ve analiz eden kapsamlı bir sosyal-bilim disiplini olan antropolojinin insanlığın geleceğe doğru daha kararlı adımlarla ilerlemesini sağladığını belirterek bu tür etkinliklere üniversite olarak büyük bir önem verdiklerini ifade etti. 

Kongrede, değişik bilimsel sunumların yanı sıra antropoloji öğrencileri tarafından hazırlanan 25’e yakın poster bildirimlerinin de yer alacağı bilgisini veren Şengül, amaçlarının, antropoloji eğitimi alan öğrencilerle bu disiplinle ilgilenen bireyleri bir araya getirerek paylaşımın sağlanması olduğunu kaydetti. 

Başkanlığını yaptığı, Artuklu Üniversitesine bağlı Antropoloji Bölümü ile ilgili olarak bilgi aktaran Yrd. Doç. Dr. Şengül, Edebiyat Fakültesi bünyesinde bir yıl İngilizce hazırlık ve dört yıllık lisans eğitiminden oluşan programa 2010-2011 akademik yılında başladıklarını söyledi. 

 Şengül, The University of Western Ontario, University of California at Santa Barbara, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi gibi uluslararası üniversitelerde eğitim görmüş öğretim üyeleri ve araştırma görevlilerinden oluşan bir akademik kadroya sahip olduklarını söyleyerek: “Farklı dillerin, dinlerin ve kültürlerin hoşgörü çatısı altında toplandığı Mardin`de Antropoloji okumak, bir bakıma öğrenme ve araştırma alanının içinde yetişmek anlamına gelmektedir. Mardin ve çevresinin bir sınır bölgesi olması, kültürel zenginliği ve dinamikleri, öğrencilere keşfedilmeyi bekleyen bir saha sunmaktadır. Üniversitemiz ve bölümümüzün bu bağlamda farkındalığı, Artuklu`da Antropoloji okumayı bir ayrıcalık haline getirmektedir.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir