• DOLAR 32.218
  • EURO 34.763
  • ALTIN 2455.075
  • ...
Belediye izinsiz apartman inşaatını yıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Geçtiğimiz yılın yaz aylarında gazete manşetlerinde yer alan ve ‘Yıkılamayan bina’ şeklinde gündeme gelen Tellidere Mahallesi 72163 Sokak üzerinde bulunan kaçak apartman inşaatı, Seyhan Belediyesi ekiplerince yıkıldı. 

İmar planında 25 metrelik yol olarak görülen ve ruhsatsız olarak yapımına başlandığı tespit edilen, bodrum + zemin + 4 kat olmak üzere toplam 6 katlı apartman gelen ihbar ve şikâyetler üzerine belediye ekiplerince yıkıldı. Yıkım öncesi belediye ekipleri çevrede herhangi bir olumsuzluğa karşı güvenlik önlemi alırken yıkım 2 günlük çalışma sonunda tamamlandı.

Rekor para cezası kesildi

Apartmanı ruhsatsız yaptığı tespit edilen inşaat firmasına da rekor derecede sayılabilecek para cezası kesildi. Bodrum ve zeminle birlikte toplam 6 katının kaba inşaatının tamamladığı tespit edilen bina için inşaat firmasına toplam 205 bin TL para cezası kesildi. 

Son bir ayda 6 bina yıkıldı

Seyhan Belediye Başkanlığı Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamada; ilçede bulunan bu ve benzeri kaçak binalara göz yumulmadığı ve gerekli yasal işlemlerin yapıldığı bildirildi. Açıklama da son olarak 5 Nisan 2014 gününden buyana ruhsatsız ve kaçak yapıldığı tespit edilen Yeşilyurt ve İstiklal mahallerinde bulunan 2 ev ile birlikte 3’ü de metal sanayi sitesinde bulunan toplam ruhsatsız 6 binanın yıkımı gerçekleştirildiği kaydedildi. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir