• DOLAR 32.55
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2443.994
  • ...
Şırnak`ta sağlık sempozyumu düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Hizmetleri Müdürlüğünün ortaklaşa organize ettikleri 1. Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetleri sempozyomuna Şırnak Valisi Hasan İpek de katıldı.

Programda bir konuşma yapan Şırnak Valisi Hasan İpek, valilik olarak sağlık sorunları olan engelli veya yatalak hastalara ve onların ailelerine sahip çıktıklarını söyledi. 

EVSAD Başkanı Dr.Orhan Koç ise şöyle konuştu: “Türkiye yaşlı nüfus oranı hızla yükselen ülkelerden birisidir. Bu durum kronik hastalıklarda da hızlı bir artışa yol açmaktadır. Yaşlı nüfus ve kronik hastalıklar toplumun ve bireylerin sağlık hizmet sunumundaki ihtiyaç ve beklentilerini de değişmiştir.” dedi.

Koç, Bakanlık olarak ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’ gelişmişlik  kriterlerin en önlerinde olan anne ve bebek ölümlerinin yapılan aşılamalarla belirli bir seviyeye çekildiğini söyledi.

İl Halk Sağlığı Müdürü M. Hayyam Elçi’de yaptığı hizmetlerden bahsederek “Evde hizmet sunduğumuz bireylerin başta obezite, diyabet, hipertansiyon ve sigara alışkanlığı nedeniyle kişisel komplikasyonlara maruz kalıp yatağa bağımlı hastalardır. Bu hizmeti İl Sağlık Müdürlüğü olarak 2011 yılından beri hizmet vermekteyiz şuan Şırnak’ta il ve ilçeler dahil 3 bin 122 hastamıza bu şekilde hizmet veriyoruz. İl halk sağlığı müdürlüğümüz bünyesinde 7 hekim 7 hemşire 2 diyatisyen 2 psikolog olmak üzere 18 personel bulunmaktadır.”dedi.

Programda felçli 2 hastaya akülü tekerlekli sandalye verildi. Sağlık çalışanlarına başarı plaketlerin verilmesiyle program sona erdi.

(Ekrem Payan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir