• DOLAR 32.492
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2435.485
  • ...
Meteorolojiden kuvvetli rüzgar ve yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi`nce yapılan açıklamaya göre Diyarbakır`ın  bugün akşam saatlerinden sonra Akdeniz üzerinden gelen yağışlı bir havanın etkisine girmesi bekleniyor. Bölgede kuvvetli rüzgâr ve yağışın etkili olması bekleniyor.

İlk olarak bölge genelinde yer yer kuvvetli güney doğulu rüzgârlar şeklinde etkisini gösterecek olan sistemin yarın erken saatlerden itibaren Diyarbakır’ın; Merkez, Çüngüş, Dicle, Lice, Hani, Kulp, Kocaköy, Hazro ve Silvan ilçeleri ile Batman’ın; Sason ve Kozluk ilçeleri ve Mardin’in; Merkez, Savur ve Mazıdağı ilçelerinde kuvvetli yağış ve sel olaylarına yol açması bekleniyor.

Soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, taşkın riski gibi oluşabilecek olumsuzluklara karşı  halkın ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edilen açıklamada, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, ani sel ve taşkınların oluşabileceği uyarısında bulunuldu.

(Fikret Özkan  - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir