• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
SODES Destekli `Ahlaksız` Projeye Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI -  Ağrı Valiliği onayıyla SODES destekli başlatılan ‘Dansın Sultanları’ adlı projeye, toplumun örf ve ahlaki değerlerine aykırı olduğu gerekçesiyle tepki yağıyor. 

Ağrı’da 14-20 yaşlarında yaklaşık 45 genç kızın gayri İslami kıyafetlerle, toplumun değerleri ile çelişen aynı zamanda Avrupa kültürü olan Latin ve benzeri dansların öğretildiği ‘Dansın Sultanları’ adı altında yürütülen proje yürürlüğe sokuldu. Söz konusu projeye STK’ların tepkisi gecikmedi. STK’lar tarafından yapılan açıklamada, ‘Dansın Sultanları’ ve benzeri SODES destekli projelerin toplumun temellerine bırakılan dinamitler olarak görüldüğü kaydedildi. Toplum içerisinde var olan ahlaki yozlaşmayı hızlandırdığı için bir an önce bu ve benzeri projelerden vazgeçilmesi gerektiği ifade edildi. 

“Yetkililerin inancımız ve örfümüzle çelişen bu projeyi geri çekmeleri gerektiği inancındayız”

Bu tür projeyi tasvip etmediklerini ifade eden Mazlum-Der Ağrı Şube Başkanı Levent Çeğil,  “Bu kültürün Ağrı’ya getirilmemesi gerekiyordu ama maalesef Ağrı’ya da sıçradı. Bu projeyi kesinlikle tasvip edip, desteklemiyoruz. Ağrı’nın yozlaşmış bir toplum olmaması için İslami bir STK olarak elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Bu noktada da aydın kesim dediğimiz STK’ların kesinlikle sessiz kalmaması ve tepki vermeleri gerekiyor. Mazlum-Der Ağrı Şubesi olarak mülki amir ve yetkililerin inancımız ve örfümüzle çelişen bu projeyi geri çekmeleri gerektiği inancındayız. Bunun yerine, gerek Hükümet’in Ağrı’daki temsilcileri ve Ağrılı yöneticilerin herkesi kucaklayan ve inancımızla çelişmeyen geniş kapsamlı kültür ve spor faaliyetlerine ağırlık vermeleri gerektiğini düşünüyoruz.”şeklinde konuştu. 

“Bu tür projeleri toplumun temellerine yerleştirilen dinamitler olarak görüyoruz”

Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD) Ağrı Şubesi Başkanı Mehmet Çeri ise bu ve benzeri projelerin toplumun temellerine yerleştirilen dinamitler olduğunu vurguladı. Çeri, sözlerini şöyle sürdürdü: “Medeniyet ve herkesin özgürlüğü adına yapıldığı savunulan ama İslam’ın değerleri ile ters düşecek olan çalışmaları kabul edecek değiliz. Onun için ahlaki olmayan, İslam’ın temel kurallarına aykırı olan her şeye karşıyız. Bu tür projelerin varlığı özellikle toplumumuzun yapısına ve çocuklarımızın ahlaki olarak yanlış yönlendirileceğine inanıyorum. Ve bu projeleri toplumun temellerine yerleştirilen dinamitler olarak görüyoruz. Bu ve benzeri projelerden vazgeçilmesi gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

(Ömer Adıgüzel - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir