• DOLAR 32.258
  • EURO 34.699
  • ALTIN 2398.729
  • ...
Eğitimci ve gazeteciler Suriyeli öğrencileri sevindirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Kızıltepe ilçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı, Mardin Noter Cevdet Altun İlkokulu Müdürü iken Mersin İl Milli Eğitim Şube Müdürlüğüne ataması yapılan Murat Bağış, Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Nezir Güneş, Başkan Yardımcısı Kadir Üründü ile İlke Haber Ajansı Mardin Temsilcisi Mehmet Salih Keskin’den oluşan heyet,   Kızıltepe’deki Suriye okulunu ziyaret ederek, burada eğitim gören çocuklara beslenmelik ve kırtasiye malzemesi dağıttı.

Okul ziyaretinden sonra bir açıklama yapan Kızıltepe ilçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı, “Murat kardeşimizin kendi okulunda yaptığı bir çalışma kapsamında, Mardin’den ayrılmasının  anısına Kızıltepe ’deki Suriyeli çocuklarımızın okulunu seçtiler ve çeşitli hediyeleri getirip dağıttılar. Hem çocukları hem sevindirdi, hem de bizi sevindirdi. Bu güzel davranışından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Mardin Noter Cevdet Altun İlkokulu Müdürü Murat Bağış ise yaptığı konuşmada, “Kendi okulumuzda ‘Hayat paylaştıkça güzel’ temasıyla yaptığımız bir çalışmaydı. Bu kapsamda Mardin’deki Suriye okulunu kardeş okul ilan ettik. Kızıltepe’deki Suriyelilerin okulundan bizler haberdar olunca, oradaki malzemelerin bir kısmını buraya getirdik. İlçe Milli Eğitim Müdürümüzle beraber hem çocuklarımızla tanışmak, onları sevindirmek, bir tebessüm oluşturmak, onlarla paylaşmak ve hayatı güzelleştirmek için küçük de olsa bir katkı sunmaya gayret ettik. Okullarda, okul yöneticilerinin bu farkındalığı oluşturması ve herkesin kendi öğrencisiyle birlikte hayatı paylaşmasını sağlaması, on binlerce öğrencimiz bir anda bunun farkına varırsa, buradaki Suriyelilerle hayatı paylaşacak  ve onların hiçbir ihtiyacı  da  kalmayacaktır.” ifadelerini kullandı. 

  ( Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir