• DOLAR 32.386
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2326.566
  • ...
Rize Emniyeti araç hırsızlarına göz açtırmadı:4 dört zanlı yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

RİZE- Rize’de 2 aracı çalınması,  55 plakalı bir araçta hırsızlığa teşebbüste bulunulması  neticesinde mala zarar verilmesi, Trabzon’un  Of  ilçesinden 53 plakalı aracın çalınarak Rize merkezinde terk edilmesi ile Derepazarı ilçesinde 53 plakalı başka bir aracı çalarak firar etme  suçları ile aranan  4 kişi, Rize İl Emniyet Müdürlüğünün çalışmaları neticesinde yakalanırken, olayla ilgili bir kişi ise aranıyor.

Konu hakkında Rize İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Şüpheli şahısların çalmış oldukları 53.... plakalı kırmızı renkli doğan marka aracın, Azaklıhoca Yeniköy mevkiinde yaş çay alım binasının alt katında parçalandığı ve aracın tavan kısmı üzerine devrilmiş olduğu tespit edilmiş, şüphelilerin yakalanması için bahse konu aracın bulunduğu yere tekrar gelebilecekleri değerlendirilerek takibe alınmış, akabinde şahısların olay yerine K.D. ye ait araçla gelmeleri üzerine Derepazarı ilçesinden çalınan aracın bulunması ve şahısların suçüstü yapılarak yakalanmaları amacı ile Trabzon ili Of ilçesine gidiş ve Rize iline dönüşleri sırasında fiziki takibe alınmış ve 53 plaka sayılı Derepazarı ilçesinden çalınan araç ile idaremiz dahilinde takip edilerek yakalanmışlardır.” denildi

Şüpheli şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda çalınan araçlara ait çok sayıda oto parçaları bulunarak muhafaza altına alındığı kaydedilen açıklamada, “53 plakalı araç Samsun ilinde terk edilmiş vaziyette bulunarak müştekiye teslim edilmiş, şüphelilerin çaldıktan sonra kullanırken yakalandıkları 53 plakalı araç  da müştekiye teslim edilmiştir. 

Bahse konu olaylar ile ilgili G.i.A. firari olarak aranmakta, diğer 4 şüpheli şahıs ise mevcutlu olarak Cumhuriyet Savcılığına sevk edilmiştir.” ifadelerine yer verildi. 

 (İlyas Tunç-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir