• DOLAR 32.455
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2434.83
  • ...
Özköse: `Türkiye`de 18 yıl boyunca Ezan okunmadı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Yenişehir ilçesinde bulunan Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesinde saat 15.00’te gerçekleşen program, Ömer Yakut’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Gazeteci-Yazar Adem Özköse’nin konuşmacı olarak katıldığı programda, Grup Yürüyüş,  seslendirdiği marşlarla katılanları coşturdu.

Program sonrası düzenlenen kermese yoğun ilgi gösterilirken,  yetkililerce yapılan açıklamada kermesin gelirlerinin Mısır ve Suriye’ye gönderileceği belirtildi.

Program öncesi öğrencilerle soru cevaplı olarak bir süre sohbet eden Özköse’ye, engelli bir İmam Hatip öğrencisinin “Benim derdim bütün insanların İslami yaşama uygun yaşamalarıdır.” demesi konukların takdirini aldı.

“İmam Hatipliler cesur olmalı”

Diyarbakır’a üniversitelilere yönelik olarak düzenlenecek ve 3 gün sürecek bir program çerçevesinde gelme fırsatını bulduğunu söyleyen Adem Özköse, bu programı sırasında İmam Hatipli öğrencilerle de bir araya gelmesini sağlayan böylesi bir programın düzenlenmiş olmasının kendisini mutlu ettiğini bidirdi.

Özköse, “Yarın buralarda sizler olacaksınız. Onun için İmam Hatipliler cesur olmalı. Konuşan, sorgulayan, soru soran, fikirlerini ifade eden fertler olacak. Onun için buraya gelip konuşmaktan çekinmeyin.” ifadelerini kullandı.

“Büyük bir meydan okuma var”

Müslümanlar olarak dünyayı az çok takip ettiklerinde, İslam dünyasına ve İslam’a karşı girişilen çok büyük bir taarruz olduğunun görüleceğini ifade eden Özköse, “Büyük bir meydan okuma var. Arakan’da Budistler kimleri öldürüyor? Müslümanları.Patani’de Budistler kimleri öldürüyor? Müslümanları. Doğu Türkistan’da Çinli komünistler kimleri öldürüyor? Müslümanları.Gazze’de Siyonist İsrail kimleri öldürüyor? Müslümanları. Orta Afrika’da Hristiyan milisler kimleri katlediyor? Müslümanları. Mısır’da kimler zindanlara dolduruluyor? Müslümanlar. Suriye’de, Şam’da, Halep’te, Hama’da her gün katledilen kimler arkadaşlar? Müslümanlar. Birçok yer saydım size her tarafta kimler katlediliyor? Müslümanlar.Bu kardeşlerimiz sadece La İlahe İllallah dedikleri için bu katliamlara maruz kaldılar.” diyerek dünya üzerinde Müslümanların maruz kaldıkları zulümlere işaret etti.

“Müslümanlar ruh kökü olan İslam’dan koparılmaya çalışıldı”

Türkiye’de 1923’ten sonra vuku bulan harf devrimi, kılık kıyafet devrimi ve çeşitli devrimlerle Müslümanların ruh kökü olan İslam’dan koparılmaya çalışıldığını söyleyen Özköse, bir İslam beldesi olan Türkiye’de 18 yıl boyunca ezanın okunmadığı günlere dikkat çekti.

Özköse, “Düşünün sizler Müslümansınız ama, bu topraklarda 18 sene ezan sesini duymayacaksınız. Bizim oralarda, Karadeniz’de, Ezan-ı Muhammedi yasak olduğu zamanlar yaşlı dedelerimiz, nenelerimiz ölümleri yaklaştığı zaman bir sandal, bir kayık tutarlarmış. Yanlarına da bir de İmam alarak bu kayıkla denize açılırlarmış. Kıyıdan uzaklaştıktan sonra bu ezana hasret ölmeyelim diye İmama ezan okuturlarmış.” diyerek geçmişte yaşanan zulümlere değindi.

“Sahuru da inşallah cennette açacağız”

Türkiye’de insanlar sırf Kürt oldukları için zulüm gördüğünü ve köyleri yakılarak sürgün edildiklerini söyleyen Özköse, “Bu ülkede insanlar sırf başörtülü oldukları için okullardan atıldı. Ama artık yeni bir Türkiye doğuyor. Yeni bir İslam Dünyası doğuyor. Televizyonlarda seyrediyorsunuzdur.Her tarafta Müslümanlara zulmediliyor. Ama aynı zamanda bütün Müslümanlar Dünyada destan yazıyorlar. Bakın Mısır’daki Rabia olaylarına.  Rabia meydanını arıyorduk ara sıra, konuşuyorduk.Oradaki ihvan mensubu gençlerle, bir iftar vaktiydi konuşuyorduk. Dedim ki, ne yapıyorsunuz orada? Bana 17 yaşındaki ihvan mensubu bir genç, ‘iftar açıyoruz’ dedi.  Sonrasında söylediği ise daha manidardı. ‘Sahuru da inşallah cennette açacağız.’ diyordu. İşte bu Müslümanlar dünyada destan yazan Müslümanlardır.” ifadelerini kullandı.

Program Grup Yürüyüş’ün okuduğu marşlarla son buldu.

 (Ramazan Tekyıldız– İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir