• DOLAR 32.571
  • EURO 34.993
  • ALTIN 2441.78
  • ...
Hafızlık yarışması bölge birincisi Bursa'dan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde düzenlenen İmam Hatip Liseleri arası hafızlık yarışmasının Marmara bölge finali Kocaeli’de yapıldı. Bölgedeki 7 ilden il birincilerinin katıldığı yarışmada Bursa İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hafız İsmail Abdullah Özkılınç bölge birincisi olarak önemli bir başarıya imza attı. Başarılı öğrenci Hafız İsmail Abdullah Özkılınç sevincini makamında ziyaret ettiği İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici ile paylaştı.

 

Başarılı öğrenciyi kutlayan Bilici, “Milli Eğitim Bakanlığımız öğrencilerin kendilerini yarınlara hazırlamaları için çeşitli etkinlikler düzenliyor. Hafızlık ve Ezanı Güzel Okuma yarışmaları da bu kapsamda gerçekleştiriliyor. Kur'an-ı Kerim'i hıfzetme ve ezanı güzel okumanın, günümüzde imam hatip liseleri ile devam ettiğini görüyoruz. Özellikle Hafızlık mertebesi çok büyük sorumluluk istiyor. Kur’an-ı Kerim’i sadece hıfzetmek değil, O’nun en iyi şekilde anlamak gerekiyor. Başta öğrencimiz olmak üzere başarıda emeği geçen öğretmenleri ve ailesini kutluyorum.” dedi.

 

Desteklerinden dolayı Mustafa Bilici’ye teşekkür eden öğrenci İsmail Abdullah Özkılınç, finallerde Bursa’yı en iyi şekilde temsil etme sözü verdi.

 

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde düzenlenen İmam Hatip Liseleri arası Hafızlık yarışmasının finalleri 1 Haziran’da Van ilinde gerçekleştirilecek. Marmara Bölgesi ve Bursa’yı bölge birincisi olan İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hafız İsmail Abdullah Özkılınç temsil edecek. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir