• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Karabulak Köyünde Kutlu Doğum Etkinliği Düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI – Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu Anadolu ve Karadeniz Koordinatörlüğü tarafından Doğubayazıt’ın Karabulak köyünde kutlu doğum etkinliği düzenlendi.  Etkinliğe yediden yetmişe tüm köy halkı katıldı.

Hamza Yılmaz’ın sunuculuğunu yaptığı program İlahiyatçı Musa Komutkan okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda  Grup Vahdet sanatçılarından Erhan ve Cihad Güler  Mevlid-i Şerif okurken küçük kız ilahi grubu ise  Hz. Resulullah’a atfen bestelenen eserleri seslendirdi.

“Vefatının üzerinden 14 asır geçti ama biz hala O’na(s.a.v. sevdalıyız”

Programda konuşan Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi Başkanı  M. Ali Ortaç, Hz. Resulullah(s.a.v.)’in vefatının üzerinden 14 asır geçmiş olmasına rağmen, Müslümanların hala Hz. Resulullah’a bağlı ve O’na sevdalı olduğunu kaydetti.

Ortaç, “Sizin sevdanız ve sevginiz hala kendini muhafaza ediyor. Muhammed-i Kürtler Hz. Resulullah’tan(s.a.v.) bahsedildiği zaman hemen salavat getiriyorlar. Nitekim bu zikrin hayır ve fazileti büyüktür. O’na(s.a.v.) salavat getirmek ve sevmek O’nun yolunda gitmeyi gerektirir. Ve Sünnetini hayatımıza tam manası ile yansıtmalıyız. Eğer aksi bir durum olursa gerçekten mahcup oluruz.” dedi.

"Kimi önder seçmiş isek, onunla haşir olacağız”

Dünyada kendilerine kimi önder seçmiş iseler ahrette de insanların onlar ile haşir olacağına dikkat çeken Ortaç sözlerini şöyle sürdürdü: “Allah-u Teala bir ayette ‘Haşır gününde biz insanları imamları ile birlikte çağıracağız’ yani bu Dünya da kimin renginde ve kimin arkasında yürümüşsek, ahrette de o insanın peşinde Allah’ın huzuruna çıkacağız. Ey Mü’min ve Mü’mineler Kur’an-ı Kerim peşinde gidin, Hz. Resulullah’ın yolunda gidin ki haşır günü Kur’an-ı Kerim ve Hz. Resulullah’ın arkasında olabilesiniz.”

Program yapılan dua ile son buldu. 

(Hasan Özbay - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir