• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
HÜDA PAR Viranşehir Teşkilatı darbe kararlarını kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - HÜDA PAR Viranşehir ilçe teşkilatı Mısır askeri darbesinin aldığı idam kararlarını sert bir dille kınadı.

 

HÜDA PAR Viranşehir ilçe teşkilatı Başkanı Mehmet Kaya, “Mısır askeri cuntası döktüğü mazlum kanlara yenilerini eklemek ve kan üzerine kurdukları sistemlerinin devamı için idam kararları almakta ve bu idam kararları ile İslami muhalefeti dize getirmek istiyor. Emperyalist güçler, uşakları elleri ile İslami uyanışa darbe vurmak ve İslami mücadeleyi pasifize etmek için bu idamları ve darbeyi desteklemekte ve organize etmektedir." ifadelerini kullandı.

 

Bu idam kararlarının, Haçlı/ Siyonist ittifakı ve yandaşlarının demokrasi yalanının ve hukuk tanımazlığının son perdesi olduğunu ifade eden Kaya, bunun İslam âlemine karşı başlatılan top yekûn savaşın göstergesi ve İslam ümmetinin parçalanmışlığından ve vahdet eksikliğinden alınan cesaretin ispatı olduğunu belirtti.

 

Kaya açıklamasının devamında, “Kâfirler istese de istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır. İhvan şahsında İslam’a karşı başlatılan savaşı Müslümanlar kazanacaktır. Ümmet vahdete sarılarak bu badireyi atlatacaktır. Bu idam kararlarını ve başta Arakan, Suriye, Mali olmak özere akıtılan Müslüman kanını ve ümmete yaşatılan acıları şiddet ile kınıyoruz. Haçlı/Siyonist ittifakını kahhar olan Allah’a havale ediyoruz. Bu mübarek Üç Ayları ve Regaip Kandilini vesile kılarak ümmeti vahdete ve seslerini yükseltmeye davet ediyoruz. Hükümetlerinde gereken adımları süratle atmasını bekliyoruz.” dedi.

 

Kaya son olarak, İdam kararlarını kınamak amacıyla ilçede yapılacak bütün yasal miting, basın açıklaması, yürüyüş ve gösterileri desteklediklerini ve katkıda bulunacaklarını söyledi.  (Sabri Acet - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir