• DOLAR 32.569
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2437.059
  • ...
`15 Yaşındaki Çocuk Nasıl Dağa Çıkar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile MEGAM-DER ismindeki bir dernek tarafından piknik yapma bahanesiyle  Diyarbakır’ın Lice ilçesine götürülerek PKK’lilere teslim edilen 25 çocuktan biri olan 15 yaşındaki Mehmet Sinan Böçküm’ün ailesinin oturma eylemi devam ediyor. Acılı anne çocuğunun kendisine verilmemesi durumunda; Kendini, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak`ı ve BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt’ü  BDP İl Binasının önünde yakacağını söyledi.

 Mehmet Sinan Böçküm’ün (15) ailesi, çocuklarının Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından piknik bahanesiyle Lice’ye götürüldüğünü oradan da askere karşı eylem yaptırıldıktan sonra PKK2ye teslim edildiğini belirtti.

 Mehmet Sinan Böçküm’un babası Erol Böçküm 23 Nisandan beridir çocuğunun kaçırıldığını ifade ederek, oğlu Sinan’dan şimdiye kadar herhangi bir haber almadığını ifade etti.

 “Gültan Kışanak emretti,  Zübeyde Zümrüt ile birlikte oğlumu bende aldılar”
Anne Aysel Böçküm ise oğlu Sinan’ın kendilerine pikniğe gideceklerini belirterek, “Oğlum sabah gitti akşam gelmedi. Ben oğlumu istiyorum belediye çocuğuma bu kartı vermiş, demiş ki: ‘Sizi pikniğe götürüyorum’  piknik bahanesiyle oğlumu dağa kaçırdılar. Gülten Kışanak emretti, Zübeyde Zümrüt’le beraber oğlumu benden aldılar. Oğlumun arkadaşları geri geldiler ama oğlum gelmedi.” Dedi.

 Anne Aysel Böçküm, Selhattin Demirtaş’ın, ‘Kendi isteği ile gitti’ iddiasını yalanladı
BDP’nin eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ‘Kendi isteğiyle gittiler’ iddialarını da kesin bir dil ile yalanlayan acılı anne, “Selahattin Demirtaş diyor ki, ‘Kendi isteği ile gitmiş 15 yaşındaki çocuğun nasıl isteği olur, bu yaştaki bir çocuk buna karar veremez.” Şeklinde konuştu.

 “Oğlumu örgütten istiyorum”
Oğlu Sinan ile 24 çocuğun daha dağa kaçırıldığına dikkat çeken anne Aysel Böçküm, oğlunu kimseye yem etmeyeceğini vurgulayarak, “Kim olursa olsun ben oğlumu örgütten istiyorum ben oğlumu Abdullah Gül’den Vali’den Başbakan’ dan, Abdullah Öcalan’an  Emine Erdoğan’dan,Kandil’den  istiyorum. Ben 6 gündür yalvarıyorum sesimi duyun. Diye feryat etti.

 "Dilekçe ile Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne ve Valiliğe başvurduk ama cevap alamadık”
Oğlunun daha kaçırılmasından sonra yetkililere dilekçe ile başvurduklarını sözlerine ekleyen Aysel Böçküm, şimdiye kadar resmi olarak kendilerine resmi bir açıklamanın veya cevabın gelmediğini de ifade etti.

 Oğlunun kaçırıldıktan hemen sonra Diyarbakır’ın Lice ilçesine gittiğini,  ‘Karakol eylemi’nde BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt’ünde orda olduğunu görünce, oğlunu Zübeyde Zümrüt’ten istediğini sözlerine ekleyen anne Böçküm,  Zübeyde Zümrüt’ün kendisine “Sen oğlunu nasıl benden istersin karakola karşı eylem yaptıklarını” söylediğini belirti.

 “Kadın, özgürlük ve yaşamı mahvettiler”
Bir anne olduğunu sözlerine ekleyen Aysel Böçküm, feryatlarını şöyle sürdürdü: “Analar ağlamasın bu analar nerdedir, Barış Anneleri! Nerde?... kadın özgürlük yaşam dediler. Kadını, özgürlüğü, yaşamı yok ettiler.  Ne Kürt ne Türk hepimiz Müslümanız.” 

 “STK’lar bizimle görüşmedi”
Baba Erol Böçküm bir STK’nın kendileri ile oğlu hakkında konuşmaya geldiğini ifade ederek, “ Buraya bir sivil toplum kuruluşu geldi. Bizim sıkıntılarımızı dinlemediler. Bizi dinleyeceklerine kendi aralarında tartışıp gittiler.” Dedi.

 "Zübeyde Zümrüt ve Gültan Kışanak hep bizi oyaladı”
Şimdiye kadar kimsenin bu konuda kendilerini kimsenin aramadığına dikkat çeken baba Erol Böçküm BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak ile görüştüklerini ancak bu şahıslar tarafından oyalandıklarını sözlerine ekledi.

 “Kendimi, Gültan Kışanak’ı ve Zübeyde Zümrüt’ü yakacağım”
Oğlunun kendilerine verilmediği takdirde BDP İl Başkanlığı önünde kendisiyle beraber Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak ve BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt’ü yakacağını ifadelerine ekleyen anne Aysel Böçküm, “Sinan`ımı istiyorum bütün Sinanlar gelsin Sinan`ım gel anan kurban ola. Allah aşkına eğer imanınız varsa dininiz varsa Sinan’ı mı bana gönderin. Yüce Rabbim! Sinan’ımı sen koru” diyerek feryatlarına son verdi. (İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir