• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Çermik'te Kur'an Kursu yararına kermes açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Çermik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Çermik-Der), Kur’an Kursu yararına ve hayra teşvik amaçlı kermes etkinliği düzenledi. Üst Yol Yeni Camii arka tarafında açılan kermeste; Erkek ile bayan bölümü ayrı olmak üzere iki bölüm açıldı. Stantlarda tatlı, yemek çeşitleri, yazma ve türlü gıdalar halka sunuluyor.

 

Kur’an Kursu yararına insanları hayra teşvik etmek amacıyla kermes düzenlediklerini belirten Dernek üyelerinden Şerif Akdağ , “Türkiye’nin bir çok yerinde sosyal dernekler tarafından hayır amaçlı kermes düzenliyor. Çermik’e nazaran diğer yerlerde bu tür etkinlikler daha yaygın. Dernek olarak kermes düzenlememizin birinci amacı insanlarımızı iyiliğe ve hayra teşvik etmek. Diğer bir amacımızda Kaplıca bölgesinde birkaç ay önce açılan İkbal Yatılı Kız Kur’an Kursunun kalan borcunu kısmi de olsa etkinlikte gelen meblağ ile karşılamak. Biliyorsunuz Camii, medrese ve dini yerler hayır sever vatandaşların yardımlarıyla yapılıyor. Bu kermes etkinliği vesilesiyle cüzi miktarda da olsa, gelen para ile Kız Kur’an Kursu’nun borcunu ödemede yardımcı olacağız.’’ dedi.

 

Bu gün açılan kermesin bir hafta süreceğini söyleyen Akdağ, hiçbir emeğin ve hayrın boşa gitmeyeceğine değinerek, “Bu konuda insanlarımızın duyarlı olmasını bekliyoruz.” Şeklinde konuştu. (Şahin Tekdemir – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir