• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Sağlık personeli hac sınavı Adana`da yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Çukurova Kurttepe Anadolu İmam Hatip Lisesi`nde Adana İl Müftülüğü gözetiminde hac sınavı yapıldı. 

İmam Hatip Lisesi`nde saat 14.00`te başlayan sınava Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay illerinden müracaat eden hemşire, hasta bakıcı, röntgen teknisyeni, sağlık memuru ve laboratuar teknisyenlerinden oluşan toplam 247 sağlık personeli katıldı. 

Türkiye genelinde toplam 6 bin sağlık personelinin katıldığı sınavda sağlıkçıların kendi branşlarından ve dini bilgilerden olmak üzere toplam 125 soru soruldu. Bunlardan 15 adet Din Kültürü ve Ahlak bilgisi, 110 adet de genel sağlık bilgisi sorusu soruldu. 

Yaklaşık bir saat süren sınavda, Adana İl Müftüsü Arif Gökçe başkanlığındaki komisyon tarafından sınav gözlemcilerine bilgi verildi. 

Diyanet İşleri Başkanlığı`nın hac organizasyonunda sağlık personeli de görevlendirdiğini belirten İl Müftüsü Arif Gökce, bu amaçla seçilecek sağlık personelinin önceden sınava tabi tutulduklarını söyledi. Türkiye genelinde bu sınavların yapıldığını ifade eden Gökçe, sınavı kazanamayanların üzülmemesini ve gelecek sene de tekrar sınava girebilme haklarının olduğunu kaydetti. 

Sınava giren herkese başarılar dileyen Gökce, "Sınava giren herkese Cenab-ı Allah hacca gitmeyi nasip etsin. Mekke ve Medine`de birer Türk hastanesi ve sağlık ocakları bulunuyor. Bu hastanelerimizde Türkiye`den görevlendirilen doktorlar, hemşireler, sağlık memurları ve hasta bakıcıları görevlendirilmektedir. Hacılarımız hacda olduğu sürece sağlık hizmeti veren personel arkadaşlar orada bulunacaklar." dedi. 

Sınavda başarılı olan sağlık personeli, daha sonra sözlü mülakata tabi olup başarı elde ettikten sonra 2014 Yılı Hac Organizasyonunda görev alarak kutsal topraklara gidecek. 

Ayrıca sağlık personeli için yapılan hac sınavı aynı gün Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çorum, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Kütahya, Kahramanmaraş, Sakarya, Samsun, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Karabük ve Batman il merkezlerinde yapıldı.   (Yunus Emre - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir