• DOLAR 32.377
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.628
  • ...
Muhammed`i Sevda Geislingen`de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BERLİN  - Hz. Muhammed Mustafa (sav)’in Kutlu Doğumunun 1443. seneyi devriyesi münasebetiyle başta Türkiye olmak üzere dünyanın birçok yerinde programlar organize ediliyor. 

Bu yıl “Yürüyen Kur’an Hz Muhammed” temasıyla, Avrupa Peygamber Sevdalıları’nın Geislingen şehrinde düzenlediği  Kutlu Doğum Etkinliğine, çevre illerde yaşayan Müslümanlar da iştirak etti. 

Sunuculuğunu Ömer Kaya`nın yaptığı program, Geislingen Diyanet Camii imamı Selahattin Topsakal`ın  Kur`an`ı Kerim tilaveti ile başlattı. 

Selamlama konuşması için sahneye davet edilen,  Diyanet Camii Başkanı Necati  Oruç, bu mevlit programını tertipleyen Peygamber Sevdalıları  ve davete icabet eden tüm misafirlere teşekkür etti. 

Yaratılış gayemiz kulluk

Yaratılış gayelerinin  kulluk olduğunu hatırlatan Oruç, “Hepimiz kulluk için dünyaya geldik. Geliş gayemiz Allah`ı ve Peygamberi tanımak ve emirlerine uymaktır. Kim Peygambere itaat etmek isterse, Allah`a itaat etmiş olur. Peygambersiz bir din yoktur, Peygambersiz bir İslam olmaz. Eğer Allah`ın Peygamberinin  yanındaki makam ve değerinizi bilmek istiyorsanız, hayatınızda Allah ve Peygambere bakınız diyerek sözlerine devam eden Oruç, Peygamberimiz bir hadisi Şerif`te buyuruyor. Kişi sevdiği ile beraberdir. Kim dünyada birbirini seviyorsa Ahirette muhakkak onunla beraberdir.” dedi. 

Oruç`un konuşmasının ardında sahneye Vahdet İlahi Grubu çıktı. Hz Muhammed (sav) üzerine bestelenen ilahi ve marşları seslendiren İlahi grubuna, salonda bulunan Peygamber aşıkları  salavat ve tekbirlerle  eşlik ettiler. 

Daha sonra, sahneye Kürtçe konuşmalarını yapması için  Yusuf Ziver Aydın Hoca davet edildi. Aydın, konuşmasında hamd ve senadan sonra davete icabet eden Peygamber aşıklarını selamladı. 

Aydın Hoca şöyle konuştu: “Eshab-ı Kiramın daima `Anamız ve Babamız sana feda olsun ya Resulullah diyerek kendi sadakatlerini ortaya koydular. Sahabeler, `Evlatlarımızı ve mallarımızı koruduğumuz gibi seni koruyacağız` ya Resullah diyerek sevgilerini ispatladılar. Evet, biz biliyoruz kim Allah`ın davasına ve Peygamberine sahip çıkmışsa, Muhakkak her iki cihanda da galip gelmiştir.” 

İnnsbruck Said-i Nursi Camii Kız İlahi Grubu ve  Geislingen erkek çocuk ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerin ardından  Vahdet ilahi grubu mevlithanlarından Samet Okutan  Kürtçe, Ali Zengin ise Türkçe  Mevlit-i Şerif`i okudu. Okunan mevlide tüm davetliler iştirak ettiler. 

Onların eza çekmesi O`nun ruhunu incitir

Günün önem ve ehemmiyetini dile getirmek için sahneye çıkan Çetin Tufan  Allah Resulü`nün hayatından kesitler aktardı. Tufan, “Sahabe Allah Resulüne `Sen şahit ol ki biz seni çok seviyoruz` diyordu. Biz de sahabeler gibi `ya Resulullah biz seni ve senin rabbini seviyoruz` diyebilmeliyiz. Zira O Resul müminlere düşkündür. Onların eza çekmesi onun ruhunu incitir. Allah resulü Miraç`a çıktığında Ümmeti, Ümmeti, Ümmeti diyor. Cennet-i alaya gittiğinde hani Ümmetim diyor.” şeklinde ifade etti.

Programda stand açan Avrupa Yetim-Der yetkilileri, çalışmaları hususunda davetlileri bilgilendirdi.

Salavatlar eşliğinde Vahdet İlahi Grubunun seslendirdiği ilahilerle program sona erdi.(Kasım Tufan-Mustafa Sabıreri/İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir