• DOLAR 32.23
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2460.48
  • ...
"İftira, şantaj ve tehdit ile yetki korunamaz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Türk Eğitim-Sen 2 No’lu Bursa Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu’nun Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanlığını hedef alan açıklamalarına Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Numan Şeker’den sert tepki geldi.

 

Türkoğlu’nun Türk Eğitim-Sen’in okul müdürlerini tehditle kendilerine üye yaptıklarına yönelik iddialarının gerçek dışı ve anlamsız olduğunu belirten Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, “4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’na göre her yıl 15 Mayıs tarihinden itibaren üye sayılarına göre sendikalar arası ‘yetkili sendika’ belirleme çalışmaları yapılıyor. Bursa’da son 10 yıldır yetkili sendika Türk Eğitim-Sen’dir. Ancak Türkiye genelinde üye sayısının çoğunluğunu elinde bulunduran Eğitim-Bir-Sen’dir.  Bu yıl da yetkili sendika olma konusunda diğer sendikaların önünde bulunmaktadır. Bunların sıkıntısı da budur.” dedi.

 

Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesine yönelik iftira, şantaj, ve tehditler savurulduğunu belirten Şeker, kurum olarak bu tür ayrıntıları dikkate almayacaklarını ve çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Şeker, “İftiraların, hırçınlığın ve nezaketsizliğin, panikleme ve korkunun, yetkiyi kaybetme, sarı sendikacılıklarının üstünü örtme tezahürü olarak görüyor ve esefle kınıyoruz. Onlar çamurla oynaşmaya devam ededursun, biz toplumla kamu görevlileriyle, eğitim çalışanlarıyla olan toplumsal sözleşmemiz gereği hizmet üretmeye, başta üyelerimiz olmak üzere kamu görevlilerine ve emeklilerine kazanımlar üretmeye devam edeceğiz. Bu iftiralar ve saldırganlıklar bizim sadece sendikal bilincimizi pekiştirir ve azmimizi artırır” dedi. Şeker, Arif Nihat Asya’nın ‘Işığı önüne al yürü, gölgen arkandan ister gelsin ister gelmesin’ sözüne atıfta bulunarak, Türk Eğtim-Sen’e gönderme yaptı.

 

“İddiayı ispat edemeyenler namus, şeref ve haysiyet yoksunudur.” diyerek, görevden alınmasına ilişkin kendisine iftira atıldığını söyleyeyen Şenol Şahin’e son kez cevap verdiğini belirten Şeker, sözlerine şöyle devam etti: “Görevden alınmasına ilişkin kendisine iftira atıldığını söyleyen Türk Eğitim-Sen İnegöl Temsilcisi Şenol Şahin’in ‘devletin başbakanına hakeret ettiğim için müdürlük görevinden alındığım yalandır. Benim görevden alınma gerekçem dosyamda mevcuttur. Görevden alınma dosyamda başbakana hakaretle ilgili tek kelime geçmememektedir’ diyerek, gerçek dışı beyanlarda bulunuyor. Şenol Şahin, Cumhurbaşkanına, başbakana ve devletin büyüklerine sinkaflı hakaret ettiğine ilişkin ceza aldığına dair resmi yazı elimizde mevcuttur. Biz iftira atmıyor belgelerle konuşuyoruz.”

 

Eğitim-Bir-Sen olarak ideolojiden uzak ve hizmet etmenin erdemine inanan bir sendika olduklarına vurgu yapan Numan Şeker, “Bazı sendikalar gibi üye olmayı bir hak, istifa etmeyi davayı satmak ve döneklik olarak görmüyoruz. Baskıyla tutulan yüzlerce üye, gün gelip baskı kuranlar temizlendiğinde hakiki tercihlerine yönelecek ve herkes gerçek sayısına kavuşacaktır. İşte ondan sonra gerçek nedir ve en büyük kimdir anlaşılacaktır. Eğitim-Bir-Sen yetki hedefi olan bir sendikadır, ancak iftira ile alınacak bir yetkiye asla tenüzzül etmeyecektir” diye konuştu. İlimizde son 10 yıldır yetkili sendika olan Türk Eğitim-Sen bu yıl yetkili sendika olma konusunda korku yaşamaktadır. Bunların esas sıkıntısı da bundandır.” şeklinde konuştu.(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir