• DOLAR 32.273
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2458.478
  • ...
Bayram Hutbesine Hücre Cezası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FİLİSTİN - Filistinli bayan esir Ahlam Et Temimi okuduğu "Bayram Hutbesi" nedeniyle israilli cezaevi yöneticilerince hücre cezasına çarptırıldı.

 

Filistin Enformasyon Merkezinin haberine göre, Esirler ve ÖzgürlüğüneKavuşanlar Derneği `Vaid`, Siyonist Şaron cezaevi idaresinin Kassam mensubu Filistinli esir Ahlam Temimi`yi bayan esirlerin bulunduğu Şaron zindanındaki 8 nolu tek kişilik hücreye koyduğunu belirtti.

 

Vaid yayınladığı açıklamada konuyla ilgili şu bilgileri verdi: "16 kez müebbet hapse mahkum edilen Kassam mensubu bayan esir Ahlam Temimi diğer esir bayanlarla birlikte bayram sabahı, bayram namazını kılmak için 06:45`te bir araya geldi. Esirlerin toplandığını gören cezaevi güvenliğinden onlarca kişi, cezaevi müdürü ve istihbarat sorumlusu Siyonist yetkili de gelip hutbeyi birlikte dinlediler. Hutbenin konusu, Filistinli esirlerin içerideyken birçok yakınını kaybetmesi nedeniyle ölüm seçilmişti. Temimi`nin irad ettiği konu hallerine uygun bir konuydu.

Esir Temimi hutbesinde işgalcilerin uygulamalarıyla ilgili herhangi bir ifadeye yer vermemişti. Zaten her bayramda bayram hutbesini verdikten sonra birlikte namaz kılıyorlardı ve kimse onlara karışmıyordu. Hatta bu bayram belki bir nüshasını cezaevi idaresi ister diye, hutbesini yazıya da dökmüştü.

Ancak işgalci bunu sormadı ve istemedi. Bir şeyler yapacakları hallerinden belliydi. Hutbeden sonra tam odalara dağılırken, Siyonist yetkili daha kalabalık bir grupla gelip elektrikleri kestikten sonra Temimi`yi tek kişilik hücreye nakletmek için aldı götürdü. Hutbede işlenen konu normal, sıradan bir konu olmasına rağmen, tahrik içerdiğini iddia eden Siyonist yetkili bayan esirlere yönelik baskıları artıracağını da ifade etti."

İLKHA

 

 

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir